• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

userform'dan excel sayfasına aktarılan verinin köprü oluşturması

Excel Vers. ve Dili
2007 eng.
Merhabalar,

Bir userform üzerinden excel'e kayıt aktarmak istiyorum. Eklemiş olduğum temsili dosya üzerinde de gösterdiğim gibi, userform'daki textbox1'e bir web adresi giriyorum. Combobox1'e ise sektör adı giriyorum. Bu bilgileri aktar dediğimde bilgiler excel sayfasına aktarılıyor ancak textbox1'in içerdiği web adresi excel sayfasında kendiliğinden link oluşturmuyor. Eğer f2 enter yaparsam ancak bu durumda link oluşuyor. Bildiğiniz gibi normalde excel sayfasında herhangi bir hücreye http ya da www ile başlayan bir adres girdiğinizde otomatik tanımlama kısmı kapatılmamışsa o hücredeki yazının altı çizilir, rengi mavi olur ve mouse ile üzerine gelindiğinde link olduğunu anlarsınız. Textbox'dan aktarıldığında ise bu oluşmuyor. Otomatik olarak köprü oluşturmak için ne yapmam gerekir? Yardımlarınızı rica ediyorum.

Şimdiden teşekkür ederim.

Not: Temsili excel dosyası ektedir.

Ekli dosyalar

.

Merhaba...

İlgili satırı bu şekilde değiştiriniz..:

Kod:
'ActiveCell.Offset(0, 1).Value = TextBox1.Value 'Bu satır yerine
ActiveSheet.Hyperlinks.Add Anchor:=ActiveCell.Offset(0, 1), Address:=TextBox1.Value

Sayın Taruz,

Teşekkürlerimi kabul edin. Şimdi okudum cevabınızı ve hemen denedim. Mükemmel çalışıyor.

Bu arada bu soruyu yabancı ve Türk excel - vba forumlarında aradım ancak cevabı bulamamıştım. Tekrardan teşekkürler.

Hürmetle,

Geri