• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

UserFormdaki Yazıları Excell Hücresine Yazdırmak

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
Dili: Türkçe
Değerli Arkadaşlar Merhaba, Excellde puantaj hazırlarken bir ihtiyaç ortaya çıktı yardımcı olabilir misiniz? Ekteki Excell dosyasındada göreceğiniz üzere, takvim butonuna tıklayınca daha önceden hazırlanmış bir takvim sayfası açılıyor. Bu takvim sayfasından bir tarihe tıklayınca aktif olan hücreye, o tarih otomatik olarak yazılıyor. Örneğin 30'a tıklayınca aktif hücreye otomatik olarak 30.08.2016 yazılıyor. SORUM: Ben bu takvimin yanına ayrıca 14 adet tuş ilave ettim ve üzerine yazı(Refakatçi, Hastanede Yatma...) yazdım. Şimdi, hazırlamış bulunduğum bu tuşlara basınca, aynı takvimde olduğu gibi, aktif hücreye ilgili tuşdaki yazının yazılmasını istiyorum. Örneğin, Refakatçi tuşuna basınca aktif hücreye Refakatçi yazılacak. Diğer tuşlar da aynı özellikte olmasını istiyorum. Böyle bir çalışma mümkün müdür? Şimdiden ilginize ve emeğinize teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Merhaba.

Kodların müellifi Sayın ÖZDEMİR daha pratik bir çözüm önerecektir ancak
şimdilik aşağıdaki işlemi yaparak da aynı şeyi elde edersiniz.

VBA ekranında iken sol tarafta TAKVİM UserFormu'na sağ tıklayıp View Code'yi seçin,
ardından da aşağıdaki kod blokunu sağ taraftaki kodların en altına aşağıdaki kod blokunu yapıştırın.
.
Kod:
[FONT="Arial Narrow"]Private Sub CommandButton[B][COLOR="Red"]52[/COLOR][/B]_Click()
    Worksheets(ActiveSheet.Name).Cells(ActiveWindow.Selection.Row, ActiveWindow.Selection.Column).Value = CommandButton[COLOR="red"][B]52[/B][/COLOR].Caption
End Sub[/FONT]
Sonra da bu kod blokunu tekrar tekrar yapıştırıp her seferinde yukarıdaki 52 sayılarını (2 adet var)
1 artırarak 65'e (65 dahil) kadar işlemi tekrarlayın. Sonuçta ilave düğme sayısı kadar kod oluşmuş olacak.
Bu şekilde artık istediğiniz olacaktır.

Aktif hücre ile ilgili kısmı dahada sadeleştririsek aşağıdaki gibi olur.:cool:
Kod:
ActiveCell.Value = CommandButton52.Caption

Elbette haklısınız Sayın GİZLEN. Ben sadece, Sayın ÖZDEMİR'e ait mevcut kodlardaki yapıya sadık kalmak için o şekilde düzenlemiştim.

Üstatlarım şahanesiniz, makroyu çok güzel yazmışsınız, sorunsuz çalıştı. Emeğiniz için TEŞEKKÜR EDERİM. Fakat küçük bir sorun var. İlk mesajda eklediğim excellde, bir buton var silmek istedim, fakat bir türlü silinmiyor. Butonun altına "Üstteki butonu silmeye çalıştım ama silemedim. Silebilir misiniz?" diye not düştüm. Nasıl silebilirim. Şimdiden teşekkür ederim.

Excel üst menülerinden GELİŞTİRİCİ menüsüne gelin, orada TASARIM MODU adlı, simgesi üçgen/cetvel/kalem olan düğmeye tıklayıp aktif hale getirin, sonra sayfadaki düğmeyi fareyle seçip silin ve ardından tekrar TASARIM MODU düğmesine tıklayıp pasif hale getirin.

Üstteki menülerde GELİŞTİRİCİ yoksa ALT+F11 tuşlarına basın VBA ekranında üstte aynı şekildeki düğmeye tıklayıp aktif hale getirdikten sonra düğmeyi silin sonra aynı düğmeye tekrar tıklayarak pasif hale getirin.

Üstadım olay tamamdır. Sayenizde bu sorundanda kurtulduk. Çok TEŞEKKÜR EDİYORUM.

Geri