• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Userformdaki şemalar

magnesia

Yasaklı üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Arkadaşlar selam.
Bir organizasyon şeması hazırladım.
İki sorum olacak.
Birincisi, bu birimleri birbirine çizgi ile birleştirebilir miyiz?
İkincisi de şöyle:
Program açıldığında ekranda sadece YÖNETİM KURULU butonu görünsün.
YÖNETİM KURULU butonuna basınca GENEL MÜDÜR butonu görünsün.
GENEL MÜDÜR butonuna basınca, daha sonra genel müdüre bağlı olarak oluşturacağım butonlar görünsün.. Bu böyle devam edecek...
Umarım anlatabilmişimdir.
Şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Çok teşekkür ederim. Ama benim sorum bu değildi.. Yine de teşekkürler..

Sorunuzun cevap almama sebebi belki ekte resmini verdiğim sorun, yüksek versiyonlarda .xls dosyalarında böyle bir çatışma sorunu var. Sebebini bilmiyorum ama bu tür uyarı veren dosyayı açınca gerçekten büyük zarar verdiğini yaşadığımdan ; biliyorum...

Dosyanızın konusu itibarı ile tuşlarla sayfalara gidip geri gelebileceğiniz bir çalışma da ektedir.
Kapak sayfasında çizgiler ve kareler ile bir şemayı yapabilir ya da küçük şekiller ile bir ağaç hazırlayabilirsiniz . Bütün bunları Sayın Necdet Yeşertener'in önerisi olan ve ekle menüsünde aynı yerde olan Smart Art ile oluşturup bu hassasiyetleri verirseniz daha estetik görsel , daha az zaman ve çaba ile isteğiniz hazırlanabilir.

Ekte iki tarzda; sayfada kapak şeması artı solunda ilgili sayfaya götüren tuşlar var. Ya da üçüncü tarz ,userform.
Sayfalarda tuşlarla da geri dönebilirsiniz.

Ya da şekillerde sağ tıklayıp köprü oluşturma adımları ile şekillere de tuş gibi davranma özelliği verebilirsiniz. Tıkladığınızda ilgili sayfaya gidersiniz.

Sayfalarda farkı hissetmeniz için hafif renklendirdim, kaldırmak isterseniz A ve 1 in köşesindeki boş kareye dokunun, bu bütün sayfayı seçer. Daha sonra menüde sayfa rengi altında dolgu yok seçin, temizlenir.

Ya da sorunuzun içeriği dışında farklı olan " başlığına " göre de açılan menüde tuşları deneyiniz. Bunlardan da sayfa değiştirilebilir ama form buyuyeceği için görülmez ya da kapatılmak zorunda kalınabilir.

Resimdeki sorunu yaşamamak için dosya hazırladığınızda farklı kaydet yapın ve dosya türünü makro kaydedilebilir yani .xlsm seçin. Bu şekilde versiyon çatışması vermemiş olursunuz. .xls sanıyorum xp den 2003 versiyona kadar problem vermiyor, 2007 den itibaren araçlar farkından çatışma oluyor

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Bu güzel bilgilendirme ve uyarılar için teşekkür ederim.

Rica ederim sayın ecem1989 :)

antonio arkadaşım.
İlgine ve emeğine çok teşekkür ederim.

Rica ederim. İyi çalışmalar.

antonio arkadaşım.
Ufak bir ricam olacak.
Diyelim ki bir bölümün üzerin tıklayıp alt birimleri açıyoruz. Aynı butona bir daha tıklayınca açtığımız commandbuttonların tekrar gizlenmesini nasıl sağlayabiliriz?

Antonio arkadaşımın dikkatine sunmak için güncelliyorum

Tekrar merhaba,
8 No'lu Mesajımdaki dosyanızı güncelledim.

Tam istediğim gibi... Tekrar teşekkürler..

Rica ederim.

Geri