• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Userformdaki bilgileri kaydetme ve tarih ekleme

sukruyilmaz1

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365
Selamlar Ustadlarım. Ekteki dosyamda; oluşturdugum userfomuma girdiğim değerlerin veri sayfasına yazılması istiyorum. Userformumdaki tarih bilgilerini girmek için de "mesela ihale tarihine bastığımda tarih seçme bölümün cıkmasını ve tarihi seçince de kapatılmasını istiyorum. bu işlem userformumdaki diğer tarih seçenekleri için de geçerli olmalı. Yardımlarınızı bekliyorum.

Saygılarımla...

Ekli dosyalar

Biraz uygulamayı değiştirdim ancak temel aynı... Userform üzerinde eksik bilgi yazıp sonra geri çağırarak tamamlayabilir ve baskısını sizin istediğiniz biçimde alabilirsiniz. Bir database halinde olduğundan çoklu ihale bilgisi girebilirsiniz. Textbox'ların formatlarını yapmadım, bu yüzden biraz eksik. Ancak kullanılır bulur musunuz diye düşündüğümden bıraktım , beğenirseniz bu düzeltmeleri yaparsanız işinize yarayabilir.

Ekli dosyalar

Sayın cems bey, elinize emeğinize sağlık, hiç gormediğim cogu kodu inceleme şansım oldu; fakat benım ilk gönderdiğim formata göre olması gerekiyor çünkü benim userformumdaki bilgilerin kaydedildiği hücreler başka yerlere de bağlı; ben aklınız karısmasın diye o sayfaları göndermedim. bir de dediğim gibi tıkladığımızda tarihin cıkması ve tarihi oradan seçip kapanması önemli. şimdiden cok tesekkur ederim. emeğinize sağlık.

Excel'in 2010 sürümünde calendar özelliği yok, bu şekilde her versiyonda rahat çalışmayacaktır. Sizin sayfa biçiminizin bir nedeni vardır diye dokunmadım, sadece veri girişini hızlandırmak için userform üzerine çıkardım. Yine de isteğiniz olan calendar konusunda , daha bilgili arkadaşlar ve üstadlar daha farklı bir kod yaklaşımı yapabilir...

Başka yere bağlı hücreleriniz veri1 sayfasındaysa , düşeyara ile istediğiniz data dökümünü bu sayfaya getirebilirsiniz. Ya da form üzerinden direk baskıya hazırla tuşu ile aynı işi yaptırabilirsinz.

yokmudur bunun bir çaresi?:)

Geri