• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

userformdaki 3 textboxtaki değeri tek bir hücreye yazdırma

Excel Vers. ve Dili
2016 İngilizce
Merhabalar

Bir userform üstünde TextBox1,TextBox2,TextBox3 içerisindeki verileri Örneğin B1 hücresine birlikte yazdırabilirmiyiz.

bilgi ve yardımlaırnızı rica ederim

Merhabalar;
yazdığınızı yanlış anladım sanırım ama anladığım kadarına çözüm bu şekilde olur sanırım.
cells(1,2)=textbox1.text & textbox2.text & textbox3.text

Başlıkta 3 textbox demiştim ama 2 textbox olacak farketmez aslında
Şöyleki userform üstünde 2 textbox ım var
1. Textboxta sabit bir verim var örneğin "sldfjlsjfdlkj" şeklinde
2. Textbox a ise manuel bir veri giriyorum örneğin "30" şeklinde

birde commandbuttonım var bu iki textboxtaki veriyi command butona basınca B2 hücresine yazsın istiyorum yani B2 deki içerik commandbutona basınca aşağıdaki gibi olacak yukarıdaki verdiğim verilere göre

"sldfjlsjfdlkj30"

Yanlış anlamamışım o zaman :)
CommannButton'a bu kodu ekleyiniz.
Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
Cells(1, 2) = TextBox1.Text & TextBox2.Text
End Sub

Hata veriyor niye dersen TextBox1 de aslında bir formül var = le başlayan bir formül var. formülün başında eşittir işareti yüzünden hata veriyor. bu durumu nasıl aşabilirim

Size formülün sonucu mu lazım yoksa formül hali mi?

Formül hali lazım bana

atıyorum formül =SUM("c1:c5") olsun

ben textbox a girdiğim +30 değerini formülle birleştirip B2 hücresine yazmış olacağım ve b2 hücresinde formülle beraber yazdığım değerin sonucu yansımı olacak aslında

TextBox1 içerisindeki verim şu formül
"=LEFT(A2;LOOKUP(2;1/(MID(A2;ROW(INDIRECT("1":"&LEN(A2)));1)=".");ROW(INDIRECT("1:"&LEN(A2)))))&RIGHT(A2;LEN(A2)-LOOKUP(2;1/(MID(A2;ROW(INDIRECT("1:"&LEN(A2)));1)=".");ROW(INDIRECT("1:"&LEN(A2)))))"

TextBox2 ye bu formülün sonuna - veya + rakamsal veri getirmek için bir veri gireceğim ve B2 ye yazdırmış olacağım. Örneğin TextBox2 ye +30 yazdım diyelim

Formül şu haliyle B2 hücresine işlenmiş olacak ve A2 deki değerin sonucunu verecek bana

Kod:
=LEFT(A2;LOOKUP(2;1/(MID(A2;ROW(INDIRECT("1":"&LEN(A2)));1)=".");ROW(INDIRECT("1:"&LEN(A2)))))&RIGHT(A2;LEN(A2)-LOOKUP(2;1/(MID(A2;ROW(INDIRECT("1:"&LEN(A2)));1)=".");ROW(INDIRECT("1:"&LEN(A2))))) + 30

Geri