• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Userform'da Textbox'a Otomatik ID no gelsin ve her yeni girişimde değişsin. ??

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Arkadaşlar başlığımdan da anlaşılacağı gibi Textbox'uma Otomatik ID no verdirmek istiyorum ( ID No'dan Kastım Örneğin = "SBS-0001" şeklinde kod atacak. Userform üzerinde Bu ID Numarasının Textbox936 isimli Textbox'a o Userform Her Açıldığında Otomatik olarak gelmesini nasıl yaparız ? Lütfen yardım cıldırmak üzereyim dün bir arkadaşım yazmış otomatik no nun altına yapıştır diye kısa bir kod ama olmuyor denedim kaç kez.

Arkadaşlar başlığımdan da anlaşılacağı gibi Textbox'uma Otomatik ID no verdirmek istiyorum ( ID No'dan Kastım Örneğin = "SBS-0001" şeklinde kod atacak. Userform üzerinde Bu ID Numarasının Textbox936 isimli Textbox'a o Userform Her Açıldığında Otomatik olarak gelmesini nasıl yaparız ? Lütfen yardım cıldırmak üzereyim dün bir arkadaşım yazmış otomatik no nun altına yapıştır diye kısa bir kod ama olmuyor denedim kaç kez.

Userform açılışının içerisine aşağıdaki kodu ekleyin.sayfa ismini ve bos hucreyi siz değiştirin.
dosyada sayfa1 de a1 hücresini kullanıyorsanız kullanmadığınız bir hücrenin ismini verin.AZ1 gibi.

Set ss = Sheets("Sayfa1").Range("A1")
sırano = ss.Value * 1
ss.Value = sırano + 1
Textbox936 = "SBS-" & ss.Value

Teşekkürler, sağolun.Verdiğiniz kod işimi gördü.
Set ss = Sheets("Sayfa1").Range("A1")
sırano = ss.Value * 1
ss.Value = sırano + 1
Textbox936 = "SBS-" & ss.Value

Geri