• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Userformda seçenek düğmesi

Excel Vers. ve Dili
2007
Türkçe
merhaba arkadaşlar, herkezlere hayırlı akşamlar . Userformda seçenek düğmesi kullanmak hakkında sizlerin yardımınıza ihtiyacım var ekdeki dosyada ki kotlamaları birtürlü oluşturamadım yardımcı olursanız gercekten çok sevineceğim ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekürler......:yardim:

Merhaba
Dosyanız ekte.
Ama bu iş küçük bi option button sorusundan çok küçük bir programcığa benzedi gibime geliyor:) :) :roll: .:cool:
Açıklama : programın çalışabilmesi için 1nci sütunlarda kod no ları olmalı.

Ekli dosyalar

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bir örnekte ben hazırladım, çoklu seçim yapıldığından optionbutton yerine checkbox kullanılmalıdır. Sütun gizleme işleminde class module kullandım.

Not: class module kullanmadanda basit bir döngü ile de sütunlar gizlenebilir.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar ilginiz için teşekürler. Hocam gönderdiğiniz dosya üzerinde uğraştım fakat chenkbox lardan birini okeylemediğim zaman uygun kayıt bulunamadı uyarısını alıyorum biraz uğraştım ama olmadı teşekürler.......

merhaba arkadaşlar ilginiz için teşekürler. Hocam gönderdiğiniz dosya üzerinde uğraştım fakat chenkbox lardan birini okeylemediğim zaman uygun kayıt bulunamadı uyarısını alıyorum biraz uğraştım ama olmadı teşekürler.......

Bu uyarının checkboxlarla bir bağlantısı yoktur, 4 adet textboxa girdiğiniz parametrelere uygun veri yoksa böyle bir mesaj çıkacaktır.

hocam kusuruma kalmayın tarih seçiminde hata yapmışım 2006 yerine 2007 seçermişim sizden bir ricam dahavar bu calendarları açtığımda güncel tarih durumunda açılsın istiyorum ve müşteri seçtiğimde (mesela" müşteri 1 - müşteri19 aralığını seçtiğimde müşteri1 den müşteri 19 a kadar olan tüm müşterileri alamıyorum sadece müşteri1 ve müşteri19 veriyor.) teşekürler.......

Son düzenleme:
arkadaşlar kusura kalmayın ama cevabınızı bekliyorum........

Merhabalar...
Kolay olanı ben cevaplayım :)
CommandButton1_Click olayına Calendar1.Value = Date ve CommandButton2_Click olayına ise Calendar2.Value = Date satırını ekleyebilirsiniz.

EmirhanG kardeş sana bi sorum olacak bu userform1 nasıl aşşağıdan yukarıya doğru kayarak geliyor.?. formül le yapıyorsan formülü bana yazarmısın??

EmirhanG kardeş sana bi sorum olacak bu userform1 nasıl aşşağıdan yukarıya doğru kayarak geliyor.?. formül le yapıyorsan formülü bana yazarmısın??

Private Sub UserForm_Activate()
UserForm1.StartUpPosition = 0
UserForm1.Left = 200
Start = Timer
Do
DoEvents
finish = Timer
deg = Format(finish - Start, "0")
c = c + 0.01
UserForm1.Top = 300 - c
If UserForm1.Top = 100 Then Exit Sub
Loop While finish - Start <= 1000
End Sub
Kardeş formun kod bölümüne yaz... kolaygelsin

admin bey bu dosyalar neden inmiyor bir sürü bozuk link var sitede....

Bulabildiğim dosyalar ilgili mesajlara eklenmiştir.

Merhaba,

Resimdeki hatayı düzeltmem için yapmam gerekeni rica ediyorum,

Teşekkür ederim.

Merhaba,

Çözüm için önerilerinizi bekliyorum,

Teşekkür ederim.

Merhaba,

Bendeki laptopa format attırmıştım, formattan sonra bazı dosyalar yada ekler de yok oldu sanırım.

Levent ve Evren beyin eklediği dosyalarda ;

UsorForm Aç tıklandığında hata iletisinde "debug" seçilince, sistem aşağıdaki kod'da kırmızı olan satırı işaret ediyor.

Birşeyler eksik yada hatalı sanırım, nasıl düzelte bilirim ?

Teşekkür ederim.

Private Sub UserForm_Activate()
Calendar1.Visible = False
Calendar2.Visible = False
ListBox1.Visible = False
ListBox2.Visible = False
ListBox1.RowSource = "GİRİŞ!a1:a" & [a6500].End(3).Row
ListBox2.RowSource = "GİRİŞ!a1:a" & [a6500].End(3).Row
UserForm1.StartUpPosition = 0
UserForm1.Left = 200
Start = Timer
Do