Userformda resim

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Merhaba üstadlarım ve arkadaşlarım. Biliyorum istegim sorumda bayağı işlenmiş fakat bulduğum örneklerin çoğunun ekli dosyaları silinimiş bir türlü bazı örnekleride proğramıma uyarlayamadım. Eğer benden yardımlarınızı esirgemeseniz çok iyi olacak. Benim soruum şu ekli dosyada da göreceğiniz gibi bir personel programı yapmaya çalışıyorum. Anamenuden personelin kendisine vizite kağıdı oluştur ekranına geçtiğimdeki userformda (Userform3) burdaki Cmboboxtan seçtiğim kişinin bana C:\Resimlerim klasörü içindeki resmini getirmesini istiyorum. Bilgilerinizi benden esirgemezseniz çok sevinirim bir türlü örnekleri buldum ama uyarlayamadım rsmi gösteremedim. Klasöre koyacağım resimler değişik uzantıda olabilir ( gif,Jpeg,jpg,bmp vs.vs. ) şimdiden ilginize teşekkür ederim. Herkekse kolay gelsin.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Forum içi arama motoruna "loadpicture" kelimesini yazarak arama yapmanızı öneririm.

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
tamam levent hocam dediğin şekilde arattığımda bir konuda örnek buldum ve onu uyarladım çok teşekkür ederim.Bu kodlarla hallettim istediğim şekilde oldu çok teşekkür ederim. Ama ilk arattığımda bu kodları kesinlikle bulamamıştım uyarlama şeklide olmamıştı neyse bunlarla oldu teşekkür ederim.

Private Sub ComboBox1_Click()
Image1.Picture = LoadPicture("C:\" & ComboBox1.Value & ".jpg")
'Image1.PictureSizeMode = fmPictureSizeModeClip
'Image1.PictureSizeMode = fmPictureSizeModeZoom
Image1.PictureSizeMode = fmPictureSizeModeStretch
End Sub