• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Userformda Onay Kutuları ile Sütun Gizleme ve Gösterme Yardımı

Believing

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office Pro 2019 TR 32 Bit
Windows Pro 10 TR 64 Bit
Sayun Uzman Arkadaşlar,

Ekteki çalışmanın yıl sütunu Sayın Programer yapmış olup, kendisine bir kez daha teşekkür ederim. Zira yaptığı çalışmayı inceleyerek aylar sütununu diğer özellikleri öğrenmemi sağlamıştır. Zira bilgi paşlaşıldıkca güzeldir.
Yapılan çaşılmada görüleceği üzere özellikleri barındıran nesnelerin çokluğu yüzünden tabloya fazla yer kalmamaktadır. Bu sebep ile C sütununa "FORMU AÇ" nesnesi ekleyerek açılacak userforma bu özellikleri taşımak istiyorum. Asıl sorunda burada başlıyor zira hiç userform çalışması yapmadım.
Bu sebep ile siz uzman arkadaşların benim için çok değerli olan yardımlarınızı rica ediyor.
www.excel.web.tr çalışanlarının ve üyelerininde Cuma gününü kutlar hayırlara vesile olmasını diler.

Saygılarımla.
Ömer ÜZÜMCÜ

Link;
http://www.dosya.tc/server9/k4neo1/ORNEK_BELIEVING_11.rar.html

Ekli dosyalar

Sayın Believing. Userformunuzda 2 adet listbox 1 Adet combobox eklemişsiniz.
Benim nacizane önerim.
3.Liste listboxı olsun.
1. Listbox yıllar
2. Listbox aylar
3. Listbox Departman

Altında da seçim listboxları olarak 3 tane listbox olsun.
1.Listbozta seçilenler alttaki seçim aylar listboxına düşsün
2.Listbozta seçilenler alttaki seçim yıllar listboxına düşsün
3.Listbozta seçilenler alttaki seçim departman listboxına düşsün

3. Adet de buton olsun.
1. buton süz yapsın. Yani asıl işlemi yapsın.
2. buton da listeye yanlış ekleme yapılmışsa alttaki listboxları temizlesin. Yani seçimleri temizlesin.
3. butonda gizlenmiş sütunları göstersin.

Sayın askım,

Aynen söylediğniz gibi olabilir. Ek bir bilgi daha vereyim, departmanlara birer alt ekleyeceğim, diğer departmanlardan görsel olarak ayrıştırmak için boş satır eklememde sakınca varmıdır?
Ayrıca konuya gösterdiğiniz ilgi için size şimdiden şükranlarımı iletirim.
Kolay gelsin.

Saygılarımla.

Alt eklemekten kastınız alt birim şeklinde mi? Eğer öyle ise yeni bir listbox daha eklemek gerekir.Yok eğer bir satır boşluk ise, bu da verileri ararken sorun çıkartabilir. Textbox ile arama yapmada veya otomatik doldurma özelliğinde sorun çıkartır.

Her departman için bir alttoplam satırı ekleyeceğim, bu sorun olmayacaktır çünki üsteki satırlar ile referansları aynı olacak. Bir satır boşluk eklemek istemiştim, sorun çıkaracaksa ise boş satır düşüncesinden vezgeçtim.

Saygılarımla

Geri