• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

UserForm'da Liste Hazırlamak

Excel Vers. ve Dili
2010 VBA
Arkadaşlar Merhaba,

Örnek dosyam ektedir. İstediğim ise şunlar, Üstteki KAYIT EKRANI'nda UserForm'daki KAYDET butonuna bastığımda,

1-Toplantı Türü'nde seçilen değeri "A1" hücresine
2-Toplantı Tarihi'ne yazılan tarihi "B1" hücresine
3-Toplantı No'ya yazılan numarayı "C1" hücresine
4-Evrak Nerede kısmında seçilen değeri "D1" hücresine
5-Açıklama kısmına yazılanları ise "E1"hücresine yazsın. her kaydet butonuna bastığımda yani her veri girdiğimde alt alta verileri doldurup listemi oluştursun.

Asıl mesele şimdi başlıyor. Alt soldaki GENEL KURUL tablomda ise listemde "A:A" hücrelerimde "GENEL KURUL" ve "D : D" hücremde "Ofis Dışında" olan kayıtların toplantı tarihi, toplantı no ve açıklama değerlerini alt alta sıralayarak yazıcak. bu sayede ben ofis dışında olan "genel kurul" evraklarını görmüş olucam.

Alt sağdaki "KOMİTE" tablomda ise listemde "A:A" hücrelerimde "KOMİTE" ve "D : D" hücremde "Ofis Dışında" olan kayıtların toplantı tarihi, toplantı no ve açıklama değerlerini alt alta sıralayarak yazıcak. bu sayede ben ofis dışında olan "komite" evraklarını görmüş olucam.

Yardımcı olabilirseniz çok memnun olucam. Şimdiden Allah razı olsun.

Ekli dosyalar

Merhaba;
Userformu biraz değiştirdim. (bence daha esnek oldu)

Listbox'larda veriye çift tıklarsanız üst tabloya alırsınız.
Burada silme değiştirme yada yeni kayıt yapabilirsiniz.
Tüm işlem sıra no ile yapıldığı için sıra no önemli.

Formu deneyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Muygun

Çok teşekkür ederim. İstediğimden daha fazlası bu. Allah razı olsun. Yalnız bu sıra noyu otomatik her kayıtta kendi verse süper olur. Yapılabilir mi ?

Merhaba;
Temizle butonuna basarak yeni kayda başlarsanız istediğiniz olur.
Daha sonra dilerseniz sıra no'sunu "Sıra No Yeniden" butonu ile yeniden düzenleyebilirsiniz.
İnceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Sn. Muygun Merhaba,

İstediğim formatta bir kaç değişiklik yapmam gerekiyor. İstediğim ayrıntılara aşağıda yer verdim. Yardımcı olursanız memnun olurum. Yeni tasarımım ektedir.

1 - "KAYIT EKRANI" ndaki "Teslim Tarihi" ve Tesellüm Tarihi" kutucuklarından birinin doldurulması şart ( Zaten her kayıtta biri doldurulacak). "Açıklama" kutucuğunun doldurulması şart değil. Bahsettiğim kurallar dışında kalan tüm kutucukların doldurulması kayıt için şart olmalı. Eksik kutucuk doldurulduğunda hata mesajı vermeli.

2-"SIRA NO" yu kaldırdım gerek yok.

3- "LOG KAYITLARI" diye bir alan oluşturdum. "KAYIT EKRANI" nda kaydedilen bütün veriler bu alanda bir arşiv oluştursun. amacım bir evrakımın hangi tarihte nerede olduğunu nereden geldiğini bilmek. bir nevi
evrakımın geçmişini takip etmek istiyorum.

4-"GENEL KURUL" alanında ise "KAYIT EKRANI"ndan kaydedilen veriler içinden, Toplantı Türü "Genel Kurul" olan, Evrak Nerede kutucuğu "Ofis Dışında" ve "İmzada" olan kayıtarı listelesin. önemli bi nokta ise her evrak için birden fazla kayıt olabileceği için bana en yeni tarihlisi versin sadece.

5-"KOMİTE alanında ise "KAYIT EKRANI"ndan kaydedilen veriler içinden, Toplantı Türü "Komite" olan, Evrak Nerede kutucuğu "Ofis Dışında" ve "İmzada" olan kayıtları listelesin.önemli bi nokta ise her evrak için birden fazla kayıt olabileceği için bana en yeni tarihlisi versin sadece.

6-"DETAY DÖKÜM" diye bir alan oluşturdum. Burda ise "LOG KAYITLARI" ekranından bir kayda çift tıkladığımda o toplantı tarih ve no ya ait bütün kayıt geçmişini detay olarak versin. dolayısı ile bir evrakıma ait tüm aşamaları tek ekranda görmüş olucam.

Çok uğraştırıcam sizi hakkınızı helal edin. Destekleriniz için teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Merhaba;
Dosyada birkaç değişiklik dediğiniz;
2-"SIRA NO" yu kaldırdım gerek yok. (Yaptığım uygulamada tüm işlemler sıra no ile takip ediliyor. Dolayısıyla Bu tablodaki mantığı tamamen yeniden kurgulamayı gerektirir.)
3 nolu madde uygulanırsa userform üzerinden silme işleminin iptali yada silinenlerin başka bir sayfada korunması isteğini ortaya çıkar.
4- madde ile ilgili isteğinizi anlayamadım. (O zaman tüm kayıtların Listboxlarda görüntülenmesi , çift tıklama ile yukarı alınması işlemleri gereksiz.)
5.madde ile isteğiniz tutarsız...
"Evrak Nerede kutucuğu "Ofis Dışında" ve "İmzada" olan kayıtları listelesin.önemli bi nokta ise her evrak için birden fazla kayıt olabileceği için bana en yeni tarihlisi versin sadece."
Hem tüm liste isteniyor. Hemde sadece en son veri?
Formda 2 adet genel kurul adlı listbox var (birincisi tüm listeyi listeliyorsa ikincisinin işlevi ne?)
Formdaki tüm kodlamaları silmişsiniz?
Kısaca;
Sorunuzu yeni bi soru olarak yeterli açıklama ile ve isteğinizi netleştirerek yeniden sorun. (userformlardaki değişiklikler sayfada formüle yapılan değişiklik kadar kolay değildir.)
Zamanı uygun olan bir arkadaşımız yardımcı olacaktır.
İyi çalışmalar.

Son düzenleme:
Geri