• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

UserForm'da ListBox kullanımı_Excelden veri almak

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Sevgili arkadaşlar
daha önce bu sayfalarda bir arkadaşımız bizimle bir çalışmasını paylaşmıştı.. kim olduğunu hatırlamıyorum kusuruma bakmasın..aslında bir telefon Rehberi olan bu form ve veri sayfasını ben biraz düzenleyerek kendi amacıma uydurmaya çalıştım..bir yere kadar geldim ama hala çook eksiğim var..lafı uzatmayayım,

Formda bulunan Listbox "veri" sheet'i ile bağlantılı..benim sorunum şu
1- "RESİM NO" Sütununa otomatik değer verdirmek istiyorum ama bu değerler "KLxxxx" Şeklinde olmalı, Bu dosyanın orjinalinde bu numaralandırma şu an 2600 küsurlarda
2- "BUL" için Textbox7'ye yazacağım değer 3 sütundan herhangi bir değer olabilmeli ( Parça adı, Çizen , Tarih )
3-Userforf her açıldığında ben listenin en alt satırını görmek istiyorum, "KAYDET" butouna bastığım zamanda en alt satırı görmek istiyorum
4-Son olarak "veri" sayfasında sütun başlıklarını sığdırabilmek için Alt+Enter tuşuna basıyorum ve yazıları hücreye sığdırıyorum, fakat form yüklendiğinde sütun başlıklarında paragraf işareti görüyorum

Bununla ilgili dosya ektedir.

Ekli dosyalar

yok mu yardım edecek..?

yoksa istediğim mi anlaşılamadı..?

Sayın ustalar,değerli uzmanlar....

3 ve 4 ncü maddeden vazgeçtim en azından 1 ve 2nci maddeler için yardımcı olurmusunuz..

o da olmadı hiç yoksa sadece 1nci madde

Geri