Userformda Label ve Tarih sorunu

nazifdural

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
microsoft office 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
07-08-2026
Değerli Arkadaşlarım Merhaba,
Userformda Labellara data dosyasından verilerin gelmesini istiyorum.fakat birtürlü beceremedim.birde yine Userformda Tarih texbox.nda tarih değiştirilmedikçe her kaydet commandbuttonuna basıldığında tarihin yine aynı gelmesini istiyorum.Girişleri yapan kişi bir güne ait 50-60 kalem giriş yapıyor.bu girişleri yaparken her seferinde tarih değiştirmek zaman kaybına yol açıyor.eğer tarih hep aynı gelirse o zaman zaman kaybı olmayacak.ancak yeni giriş yaparken tarihi kendisi değiştirdiğinde tarih değişirse daha güzel olacak.
Yardımlarınızı bekliyorum..
Saygılar.

Ekli dosyalar

fedeal

Banned
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
Userform1 için konuşuyorum
formda combobox2 yok ama initializede kodu oldugu için açılışta hataveriyordu.
combobox1e veriyi ürün sayfasından alıyoruz labellere data sayfasındanmı veri alacagız? aynı ürünün birimimi olacak bu bunlarıda ürün sayfasından alınsa olurmu? Olursa
Private Sub ComboBox1_Change()
Sheets("URUN").Select
F = ComboBox1.ListIndex + 2
Label31.Caption = Cells(F, 4)
Label32.Caption = Cells(F, 5)
Label33.Caption = Cells(F, 6)
End Sub

textbox1e güncel tarih alıyorsunuz commandbutona basınca textbox1="" koduyla siliyorsunuz bunu kaldırınca sorun hallolur mu?

nazifdural

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
microsoft office 365
07-08-2026
üstadım daha önce combobox ile veriyi birim diye bir sayfa vardı oradan alıyordum.fakat labelleri ekleyerek data sayfasından bilgiyi almak istiyorum.ürün sayfasındanda olabilir.

nazifdural

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
microsoft office 365
07-08-2026
üstadım combobox la birim sayfasından veriyi alıyordum. fakat onu iptal edip data sayfasından veya ürün sayfasındanda olabilir.labele almak istiyorum.evet üstadım tarih sorununu öyle aşabilirim.olabilir.ben hemen deneyim şu kodları..

fedeal

Banned
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
Örnegi inceleyin userform1i data sayfsına buton koydum. listboxa tıklamayla veri almayı ilave ettim. eksiklik varsa hallederiz.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

nazifdural

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
microsoft office 365
07-08-2026
Üstadım tarih sorunu okey. diğerinde sorun var.ama benim anlatım hatam. ürün sayfasındaki tutar alınmayacak.data sayfasındaki maliyet tutarı alınacaktı.fakat onu da label32 ile miktarı çarptırırsam düzelecek.

fedeal

Banned
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
Düzelttim 5. mesajda güncelledim.

nazifdural

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
microsoft office 365
07-08-2026
üstadım userform üzerinde Label32 ile Textbox2 yi birtürlü çarptırıp Label33 getiremedim.İnitalize nin altınamı yazmam gerekiyor..offf ya bulamadım birtürlü üstadım yardımmm...

fedeal

Banned
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
Private Sub TextBox2_Change()
If TextBox2 <> "" Then
Label33.Caption = CDbl(TextBox2.Text) * CDbl(Label32.Caption)
Else
End If
End Sub

yalnız label32inin caption olayına form üzerinde 0 yazın "data sayfa G sütunu" yazarsa hata verir