• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Userformda bulunan resmi bağımsız olarak büyütme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Sa.NaL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Merhaba benim sizden ricam: ekte bulunan dosyamda userformdaki resim üzerine çift tıklayınca resim formdan bağımsız bir şekilde büyüsün bir kez tıklayıncada eski haline gelsin istiyorum.Böyle birşey yapılabilirmi? yardımlarınız için şimdiden tşkler.İyi çalışmalar:)

Ekli dosyalar

• ek.xls
    ek.xls
    77.5 KB · Görüntüleme: 32
Resmin boyutu, formun sınırları dışına çıkamaz diye düşünüyorum. Form büyüklüğü kadar olsun derseniz, bir koda yazılabilir.

İlginiz için öncelikle teşekkürler hamit bey width height oynayarak bende yapabildim benim istediğim formdan bağımsız bir şekilde büyümesi ve eski haline gelmesi

Elimde böyle bir örnek var

Resmin boyutu, formun sınırları dışına çıkamaz diye düşünüyorum. Form büyüklüğü kadar olsun derseniz, bir koda yazılabilir.

hocam elimde bir örnek var ekte paylaşayım ama bunu userforma uygulayamıyorum.yardımcı olurmusunuz?

Ekli dosyalar

Form içinde olabilir ama yine belirteyim formun dışına taşmaz diye düşünüyorum.

eki inceleyebilirseniz orada yapılan bir örnek var o kodları kullanarak birşeyler yapılamazmı?

Bir şeyler yapmaya çalıştım ama işinizi görür mü bilmem ? Daha iyi bir kod da yazılabilir tabii ki. Forumda daha önce de böyle çalışmalar yapılmıştı zannedersem. Arama yapmanızı tavsiye ederim.
Kod:
Dim w As Long
Dim h As Long
Private Sub Label1_Click()
    Label1.Width = w
    Label1.Height = h
End Sub

Private Sub Label1_DblClick(ByVal Cancel As MSForms.ReturnBoolean)
    Label1.Width = Me.Width
    Label1.Height = Me.Height
    Label1.Top = Me.Top
    Label1.Left = Me.Left
End Sub

Private Sub UserForm_Initialize()
    Me.StartUpPosition = 0
    w = Label1.Width
    h = Label1.Height
End Sub

user formda oluyor

ekli dosyayı inceleyiniz kendinize göre düzenlersiniz.

Ekli dosyalar

• ek.rar
    ek.rar
    349.5 KB · Görüntüleme: 164
Saol halit kardeş tam istediğim gibi sana da tşkler hamit kardeş:)

Üstadlar bunu şu şekilde yapabilmemiz mümkün mü?

resme tıklandığında ikinci bir userformda ve image nesnesi üzerinde resmi büyük halde göstersin, büyük resme tıklanınca da ikinci userformu kapatsın.

Tabi dikkat edilmesi gereken nokta ikinci userformda ki image nesnesi, resmi, birinci userformdaki image nesnesi nerden çekiyosa ordan çekmeli. Eğer resim adresi bir değişkene atanmış ise ikinci userform da da aynı değişken nasıl kullanıllabilir????

Halit bey'in kodlarından yararlanarak yaptım.
Userform1 içine;
Kod:
Private Sub Image1_Click()
With Application
UserForm2.Top = .Top
UserForm2.Left = .Left
UserForm2.Height = .Height
UserForm2.Width = .Width

UserForm2.Image1.Top = .Top
UserForm2.Image1.Left = .Left
UserForm2.Image1.Height = .Height
UserForm2.Image1.Width = .Width
UserForm2.Show
End With
Userform2 içine;

Kod:
Private Sub Image1_Click()
Unload Me
End Sub
ekleyin.

üstad ilgiliendin yine teşekküre ederim.

Yanlız ikinci form açıldığında resim görünmüyor. Userform2'deki image nesnesine resim çekmeyi atlamışız galiba. İki farklı formun image nesnesinde aynı resmi göstermeyi nasıl yapıcaz?

Birde userform2 yi tam ekran değilde daha makul bi genişliğe düşürsek iyi olur. Sayısal değer vermek için örnek bi kod satırı yazarsanız ben kendime göre ölçülendiririm.

Tekrar teşekkürler

Üstadlar bunu şu şekilde yapabilmemiz mümkün mü?

resme tıklandığında ikinci bir userformda ve image nesnesi üzerinde resmi büyük halde göstersin, büyük resme tıklanınca da ikinci userformu kapatsın.

Tabi dikkat edilmesi gereken nokta ikinci userformda ki image nesnesi, resmi, birinci userformdaki image nesnesi nerden çekiyosa ordan çekmeli. Eğer resim adresi bir değişkene atanmış ise ikinci userform da da aynı değişken nasıl kullanıllabilir????

Aşağıdaki linkdeki dosyayı inceleyiniz.

http://www.excel.web.tr/f48/resim-gosterme-secenekleri-t90172.html#post491466

halit bey teşekkür ederim ilginiz için. Gerek gönderdiğiniz örnek program gerekse de diğer arkadaşların örneklerinden kendime özel bi kod oluşturdum :) oldukça da güzel oldu. Tam istediğim gibi. Yoğunluktan mesaja bakamadım bi iki gün. Geç kalmış teşekkür için kusuruma bakmayın.

İyi günler iyi çalışmalar

halit bey teşekkür ederim ilginiz için. Gerek gönderdiğiniz örnek program gerekse de diğer arkadaşların örneklerinden kendime özel bi kod oluşturdum :) oldukça da güzel oldu. Tam istediğim gibi. Yoğunluktan mesaja bakamadım bi iki gün. Geç kalmış teşekkür için kusuruma bakmayın.

İyi günler iyi çalışmalar

iyi çalışmalar

Geri