• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Userformda alfabetik sıralama

manisali50

Banned
Excel Vers. ve Dili
Excel2003
Arkadaşlar tekrar merhaba..
Userform üzerinde 100 adet dosya oluşturdum ve sırası geldikçe dosyalara isim vermekteyim..
Merak ettiğim konu şu :
Bu dosyaları alfabetik sıraya sokabilir miyim?
Şimdiden teşekkürler

Soruma göz atan 48 kişiden konu hakkında yardımcı olabilecek kimse yok mu?

Bugün tatil günü ..Daha çok üstadım burada olabilir düşüncesiyle sorumu güncelliyorum arkadaşlar

Arkadaşlar sorumun çözümü yok mu? Gerçekten sorumun yanıtından vazgeçtim,niye yanıt verilmediğinin peşine düştüm.. :)

Merhaba
Dosyanızı göremediğim için,
Userform1.show kodunuzu bununla değiştir yani sayfadaki uerformu açtığınız kodu.
Kod:
Sub sırala()
Application.ScreenUpdating = False
Sheets.Add
ActiveSheet.Move After:=Sheets(Sheets.Count)
Set s1 = Sheets(Sheets.Count)
For a = 1 To Sheets.Count - 1
s1.Cells(a, "a") = Sheets(a).Name
s1.[a:a].Sort Key1:=s1.[a1]
deg = Sheets(a).Name
If IsNumeric(deg) = True Then deg = Val(Sheets(a).Name)
say = WorksheetFunction.Match(deg, s1.[a:a], 0)
Sheets(a).Move Before:=Sheets(say)
Next
Application.DisplayAlerts = False
s1.Delete
UserForm1.Show
End Sub

Öncelikle ilginize teşekkür ediyorum..Userformdaki dosyaların yerlerini değiştirdim,verdiğiniz kodları userform1.show kodunun yerine yapıştırdım..Ama maalesef çalışmıyor..Butonun üzerine tıklayınca hiçbir hareket yok.

Arkadaşım merhaba..
Programın açılma işini;Sub sırala() satırının yerine Private Sub CommandButton1_Click() satırını koyarak hallettim..Şimdi açılıyor ama sıralama yapmıyor.

Merhaba
Sıralama yapmak istediğiniz dosyadan küçük bir örnek eklermisiniz.

Eklerim tabii ki..
Merhaba
Ben anlatımızdan ListBox'a sayfa isimlerini aldırıyorsunuz gibi birşeyler anlamıştım.
Siz Form üzerindedi butonları mı sıralamak istiyorsunuz yoksa oluşturulan sayfaları A-Z şeklinde sıralamak istiyorsunuz?

Form üzerindeki butonları sıralamak istiyorum..Dediğim gibi gönderdiğim çalışma kitabı yüzlerce sayfa ve aralarına yeni giren de oluyor..Ben klasör içindeki sayfaları sıralayabiliyorum ama butonları da sıralamak istiyorum

Geri