userform'a takvim eklemek

Excel Vers. ve Dili
ofis 2007 türkçe
arkadaşlar userform'a takvim eklemek istiyorum ama takvim panel şeklinde değilde textbox şeklinde olacak yani gün ay yıl bir sırada olacak bu mümkünmü ve ben burdan herhangi bir tarihi seçtiğim zaman sayfa1 deki a1 hücresine atacak

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003, 2007, 2010 (TR)
Dtpicker nesnesi kullanın. Eğer bilgisayarınızda gerekli ocx (mscomct2) varsa, Toolbox'a sağ tıklayıp, Additional Control'ü seçin. Karşınıza çıkan listeden "Microsoft Date and Time Picker Control...." seçin. Nesne Toolbox'a yüklenecektir. Buradan seçip, Userformun istediğiniz yerine yerleştirebilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
ofis 2007 türkçe
fpc usta çok teşekkürler ya çok güzel oldu

NBATMAN

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office 2003 excel Türkçe
Dtpicker nesnesi kullanın. Eğer bilgisayarınızda gerekli ocx (mscomct2) varsa, Toolbox'a sağ tıklayıp, Additional Control'ü seçin. Karşınıza çıkan listeden "Microsoft Date and Time Picker Control...." seçin. Nesne Toolbox'a yüklenecektir. Buradan seçip, Userformun istediğiniz yerine yerleştirebilirsiniz.
Sayın Ferhat bey DTPicker dan seçtiğim tarihi textboxa nasıl alabilirim yardım ederseniz sevinirim.Saygılarımla iyi akşamlar...

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Aşağıdaki kodu denermisiniz.

Kod:
TextBox1 = Format(DTPicker , "dd.mm.yyyy")

NBATMAN

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office 2003 excel Türkçe
teşekkürler...

Korhan bey,

ben sorumun cevabını dün gece formda buldum,ilginize teşekkür ederim.
Fakat benim bir başka sorum olacak;

user form üzerindeki bir combobox ın içeriğini excel deki herhangi bir hücreye bağlayabilir miyiz?
ben bunu yapamadım çünkü combobox ın excel de kulandığımız özellikleri arasında linkedcell vardı onunla yapabiliyordum.
Fakat userform üzerine koyduğumuz combobox nesnesinde bu özelliği göremedim ben yanılıyor muyum.Yardım ederseniz sevinirim Saygılarımla...