• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

userforma kod ekleme..

Excel Vers. ve Dili
ben yeniyim.
arkadaşalar mrb..uzun zamandır yardım bekledim ama sesimi duyan olmadı :)

latifeydi: değerli hocalarım..ekteki mazot takim dosyamda günlü yakıt miktarlarını giriyorum ve kalan yakın tabinide yapıyorum bu tabloda ama sağlıklı olmuyar tek tek verileri girdiğim içinde zamanımı çok alıyor..... urserform ekleyemedim ..beceremedim fikrinizi alsam ..bir günlük yakıt sarfiyatını yapacağım bir sayfada olsa çok iyi olucaktır..

yardımçı olmanızı temmeni ediyorum..saygılarım....

Ekli dosyalar

Merhaba,

Dosyanızı açtım, baktım ama hiç bir şey anlamadım. Sorunuzu daha net sorarsanız yanıt alma şansınız artar.

Konuyu siz biliyorsunuz ama bizler bilmiyoruz. Nasıl yardımcı olabiliriz ki?

HOCAM DOSYA İÇERİSİNDE FARKLI SAYFALAR VAR..O SAYFALAR URSERFORM KODLAMAK İSTİYORUM...
ÖRNEĞİN:1-ComboBox
4-label
1-commndbuton
kodlamak istiyorum...

Sn nurullah16

Başlığınızdan başlamak üzere tüm mesajlarınızda inanılmaz yazım hataları var. Hadi Türkçe kullanımızdaki hatalarınızı geçtim ama bu tür yazım hatalarını kabul etmek mümkün değil. Bir userform kelimesini bile doğru yazamamışsınız. Bunun dikkatsizlik yada hızlı yazma sebebiyle olduğuna inanmıyorum. Bence siz forumu ciddiye almıyorsunuz.

Bana sorularınıza cevap verilmediğine dair e-posta göndermişsiniz. Mesajlarınıza baktığımda bu tür yazım hataları ve devrik cümleler nedeniyle sorularınızın anlaşılamadığını gördüm. Bu durumda neden cevap alamıyorum diye sormaya hakkınız olamaz.

Lütfen bu konuya gereken özeni gösteriniz. Eğer bu konuda ısrarcı olursanız, bundan sonra tüm sorularınıza cevap yazılmasını engellemek durumunda kalacağım.

Türkce yazım konusunda haklısınız...ama formu ciddiye almadığım anlamına geldiğini nerden çıkardınız...asla ben bu yaptıklarınız sadece dünya olarak değerlendirmemdim illaki bu yaptıklarınızınızın ahiret tarafını düşündükce çok seviniyorum... ben bu ps olayında pek iyi değilim daha doğrsu iş hayatına daha yeni girdim..medresede talebeydim...şimdi isterseniz arapca ve osmanlıcayı hatasız yaza bilirim..gercekten cok üzgünüm siz rahatsız ettiğim için...isterseniz enleye bilirsiniz..hakkınızdır..tekrar özür dilerim ve hakkınız helal edin...

Sn nurullah16

Amacım sizi engellemek değildir. Tek amacımız forumun düzenini korumaktır. Biliyorsunuz forum ortamları yazılı iletişim kurulduğu ortamlardır. Dolayısıyla kelimeleri doğru yazmak ve anlaşılabilir düzgün cümleler kurmak, sorunuzunu kolay ifade edebilmeniin tek yoludur. İnanın bu uyarılarımı dikkate alırsanız bunun hem size hemde bize yararı olacaktır. Yazdıklarınızı her seferinde bir kaç kez okuyup düzeltin. Ben her seferinde böyle yaparım. Hatta eski mesajlarımda farkettiğim hatalarımı bile düzeltmeye çalışırım. Sizden tek ricam bu konuda duyarlı davranmanızdır.

Sorunuzuda istediğinizi maddeler halinde yazarak tekrar sorarmısınız. Hangi sayfaya nasıl bir bilgi girişi yapılacaktır. Mevcut dosyanızı nasıl kullanıyorsunuz.

Değerli hocam;

dosyamda.mazot,kamyon,işmakinaları,binel araclar,diğer araclar...mevcuttur.
mazot sayfasında depoda kalan mazot takibi ve günlük tüm sayfadaki aracların aracların yakıt toplamı bulunuyor...
mazot saffasına herhangi bie işlem gerekmez...
kamyon ve işmakimaları diğer ,binek yazan sayfalarda ise bu aracların plaka ve iş makisının
ismine göre günlük yakıt verilerilerini giriyorum...
dosyadaki mentor inşaat,edip kacar,muzaffer.sayfaları ise taşeron sayfalarıdır...onlarında günlük yakıt ve alınan malzeme takibini yapıyorum..ama malzeme takibi bu dosya yapmıyorum sadece yakıt takibi oluyor...

sizden istirhamım ise dosyadaki son sayfada bir şeyama yaptım...bu şemada urserform tablosu ekleyip bu daha pratik hale gelir?

isterseniz siz bir tafsiye ve fikriniz var ise onu uygulaya biliri...

amacım..sadece sayfadaki aracların günlük yakıt takibi yapmak....

Levend hocamın dikkatine....

Değerli hocam dosyanın son sayfasında şemayı çizdim..incelerseni çok sevinirim...

Ekli dosyalar

Bu durumda MAZOT isimli sayfaya dokunmadan, diğer sayfalara veri girişi userform üzerinden yapılabilir. Bu size her seferinde tek sayfadan işlem yapma kolaylığı sağlayacaktır. İlk fırsatta bu konuda bir userform hazırlamaya çalışırım.

Evet evet tam istedğim bu hocam..allah dünya ve ahiretini hasene kılsın inşllah..

Rabbim sizden,yakup karaman hocamda,m.temel hocamdan,sizin gibi aynı niyet üzerine insanlara yardımcı olmayı prensip edinen tüm ümmedi muhammed'den razı olsun inşallah..çok sevindim çok heyecanlandım vallahiii.....

Dosya yine acamadım..

Dtpicker nesnesini kaldırarak yeni bir örnek ekliyorum.

LEVENT HOCAM DOSYAYI YİNE AÇAMADIM."FORMU AÇ"DÜĞMESİNİ TIKLADIĞIMDA..SALTOKUNUR ,BİLDİR,GİBİ SECENELER ÇIKIYOR..
SALTOKUNURU OLAN SECENEĞİ TIKLADIĞIMDA İSE.."xlsm'!ac"makrosu çalıştırılamıyor.makro bu çalışma kitabında olmaya bilir veya tüm makrolar devre dışı bırakılmıştır"...

yazısı çıkıyor...

sizi uğraştırdığım içinde hakkınızı helal edin...

Dosyada herhangi bir hata yok. Dosyayı direk foırum üzerinden açmaya çalışmayın. Önce kendi bilgisayarınıza kaydedin.

Makro ayarları içinde aşağıdaki linki incelemenizi öneririm.

http://www.excel.web.tr/f157/office-2007de-makro-guvenlik-ayarlaryny-du-urmek-resimli-t83371.html

DEĞERLİ HOCAM ELİNİZE KOLUNUZA SAĞLIK..
TAM İSTADİĞİM BUYDU..SİZİ ALLAH İÇİN ÇOK SEVİYORUMMM....SAYGILARIMI SUNUYORUM...
HOCAM DOSYAYI ACTIM..VERİLERİ GİRDİM..KAYDETME KONUSUNDA SIKINTI OLURYOR..HATA VERİYOR.."Run-time error'1004":
worksheetFunction "sınıfının match özelliği alınamıyor..
diye bir yazı çıkıyor...

Geri