DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Dosyanız ekte.Galiba yanlış anlaşıldım her seferinde 1 sayı vermesini istiyorum ama her defasında bir sonraki satıra kayıt yaparak rica etsem bu kodu alabilir miyim.
örnek : kamyon sayfasının A2 Hücresine Sipariş no olarak : 1 yazacak sonraki siparişi için
ekle dediğim de a3 hücresine 2 yazacak ve devam edecek.
texbox1 dekini b2 sonra b3 yazacak formülü verirmisiniz.
Private Sub CommandButton1_Click()
Dim ID As Long, sat As Long
ID = WorksheetFunction.Max(Range("A2:A65536")) + 1
sat = Cells(65536, "A").End(xlUp).Row + 1
Cells(sat, "A").Value = CLng(ID)
Cells(sat, "B").Value = TextBox2.Text
Cells(sat, "C").Value = CInt(TextBox3.Text)
TextBox1.Text = WorksheetFunction.Max(Range("A2:A65536")) + 1
End Sub
Private Sub UserForm_Click()
End Sub
Private Sub UserForm_Initialize()
TextBox1.Text = WorksheetFunction.Max(Range("A2:A65536")) + 1
End Sub
Nasıl yani?Evren Hocam ;
Forumlarda özellikle sizinle şu ID ile ilgili diyaloğumuzdan sonra epey bir arama yaptım.Fakat malesef bana yol gösterecek bir kaynağa ulaşamadım.
Şu sıra numaralarını verirken sıraları A sütununda mı veriyor her seferinde baştan sona 1 den itibaren son kayıda kadar doldursa böylece silinmiş vs satırların yarattığı seri bozma sorunu ortadan kalksa..Neden böyle bir dosyaya rastlayamadım mantıksız birşey mi acaba..!
Sizin dosyanızda şimdi ıD no atandığını görünce sevindim heralde şimdi halloldu dedim ama satır silip kayıt vermek istediğimde debug veriyor.
Aman doktor canım doktor derdime bir çaaareee![]()
Hayır bunun özelliği zaten budur.ID no Sıra nosu değildir.Hocam ID olarak belirlediğiniz textboxta her seferinde bir sonraki sıra sayısı beliriyor.Ama diyelimki satır silmişiz ..varsayalım 2 numara ile başlayan satırı sildik.sıra sayıları 1-3-4-5 diye gittiği için kodlar çalışmayacak.Bunun önüne geçmek için her seferinde en son boş satıra kadar baştan 1-2-3-4... diye sıra sayısı atasa nasıl olur diyordum..
Rica ederim.Böylece sonunda ID no'nun işlevselliği konusunda neden bu kadar ısrarcı olduğunuzu anlamış oldum hocam.Bu konu aracılığıyla da nasıl atayacağımı öğrenmiş oldum.Yani yardımınızla bir basamak daha çıkmış oldum.Açıklamanız için çok teşekkür ediyorum Evren Hocam.