• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

userforma artan numara ekleme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan cemilk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2010-2013
Sipariş formu için user form düzenledim fakat bu forma her defasında 1 artan numara vermem gerekiyor bunun için kod varmıdır. Birde Userforma Çalışan saat nasıl eklerim

Teşekkürler.

Bir tane statüs bar ekleyiniz.Önce addintion controlden tolboxa ekleyiniz.Sonrada tolboxtan userforma.:cool:
Dosyanız ektedir.:cool:

Ekli dosyalar

Evren Hocam Saat User Formun ekranında çalışacak ekran açıkken ? yapabilirmiyiz.

Galiba yanlış anlaşıldım her seferinde 1 sayı vermesini istiyorum ama her defasında bir sonraki satıra kayıt yaparak rica etsem bu kodu alabilir miyim.
örnek : kamyon sayfasının A2 Hücresine Sipariş no olarak : 1 yazacak sonraki siparişi için
ekle dediğim de a3 hücresine 2 yazacak ve devam edecek.

texbox1 dekini b2 sonra b3 yazacak formülü verirmisiniz.

Galiba yanlış anlaşıldım her seferinde 1 sayı vermesini istiyorum ama her defasında bir sonraki satıra kayıt yaparak rica etsem bu kodu alabilir miyim.
örnek : kamyon sayfasının A2 Hücresine Sipariş no olarak : 1 yazacak sonraki siparişi için
ekle dediğim de a3 hücresine 2 yazacak ve devam edecek.

texbox1 dekini b2 sonra b3 yazacak formülü verirmisiniz.
Dosyanız ekte.
Saat te zaten userformda userformun altında statüs barda gözüküyor.Böyle kullanırsanız işlemciyi yormazsanız.:cool:
Veya bir labele saati yazarsın birde timer eklersin öylede olabilir ama timeri regstar etmen lazım.
Döngü ile ise işlemci yorulur.:cool:
Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
Dim ID As Long, sat As Long
ID = WorksheetFunction.Max(Range("A2:A65536")) + 1
sat = Cells(65536, "A").End(xlUp).Row + 1
Cells(sat, "A").Value = CLng(ID)
Cells(sat, "B").Value = TextBox2.Text
Cells(sat, "C").Value = CInt(TextBox3.Text)
TextBox1.Text = WorksheetFunction.Max(Range("A2:A65536")) + 1
End Sub

Private Sub UserForm_Click()

End Sub

Private Sub UserForm_Initialize()
TextBox1.Text = WorksheetFunction.Max(Range("A2:A65536")) + 1

End Sub

Ekli dosyalar

Evren Hocam ;

Forumlarda özellikle sizinle şu ID ile ilgili diyaloğumuzdan sonra epey bir arama yaptım.Fakat malesef bana yol gösterecek bir kaynağa ulaşamadım.

Şu sıra numaralarını verirken sıraları A sütununda mı veriyor her seferinde baştan sona 1 den itibaren son kayıda kadar doldursa böylece silinmiş vs satırların yarattığı seri bozma sorunu ortadan kalksa..Neden böyle bir dosyaya rastlayamadım mantıksız birşey mi acaba..!

Sizin dosyanızda şimdi ıD no atandığını görünce sevindim heralde şimdi halloldu dedim ama satır silip kayıt vermek istediğimde debug veriyor.

Aman doktor canım doktor derdime bir çaaareee:)

Evren Hocam ;

Forumlarda özellikle sizinle şu ID ile ilgili diyaloğumuzdan sonra epey bir arama yaptım.Fakat malesef bana yol gösterecek bir kaynağa ulaşamadım.

Şu sıra numaralarını verirken sıraları A sütununda mı veriyor her seferinde baştan sona 1 den itibaren son kayıda kadar doldursa böylece silinmiş vs satırların yarattığı seri bozma sorunu ortadan kalksa..Neden böyle bir dosyaya rastlayamadım mantıksız birşey mi acaba..!

Sizin dosyanızda şimdi ıD no atandığını görünce sevindim heralde şimdi halloldu dedim ama satır silip kayıt vermek istediğimde debug veriyor.

Aman doktor canım doktor derdime bir çaaareee:)
Nasıl yani?

Hocam ID olarak belirlediğiniz textboxta her seferinde bir sonraki sıra sayısı beliriyor.Ama diyelimki satır silmişiz ..varsayalım 2 numara ile başlayan satırı sildik.sıra sayıları 1-3-4-5 diye gittiği için kodlar çalışmayacak.Bunun önüne geçmek için her seferinde en son boş satıra kadar baştan 1-2-3-4... diye sıra sayısı atasa nasıl olur diyordum..

Hocam ID olarak belirlediğiniz textboxta her seferinde bir sonraki sıra sayısı beliriyor.Ama diyelimki satır silmişiz ..varsayalım 2 numara ile başlayan satırı sildik.sıra sayıları 1-3-4-5 diye gittiği için kodlar çalışmayacak.Bunun önüne geçmek için her seferinde en son boş satıra kadar baştan 1-2-3-4... diye sıra sayısı atasa nasıl olur diyordum..
Hayır bunun özelliği zaten budur.ID no Sıra nosu değildir.
Biribirinden benzersiz sayılardır.Find ile bu sayıyı arayıp bulduğunuz satırdaki ıd no nun diğer sütunlardaki değerlerinde değişiklik yapabilir ve silebilirsiniz.
Oysa diyelimki szin dedğiniz gibi sıara no verdik silinsede her defasında 1 en başlayarak sıra no veriyorsunuz.Diyelimki bir değeri diğer sayfaya attınız.4 nolu değerdi.
Sonra 4 nolu değeri ilk syfadan sildiniz.
Ve yeniden sıralandırdınız.Bu durumda 4 nolu değer başka bir değer oldu.Onuda diyelm ki sonra diğer sayfaya attınız.Bu durumda ne olacak ayni no dan diğer sayfada 2 tane farklı kayıtlar olacak.Bu doğrumudur.?3 te olabilir 4 te olabilit.Oysa ıd no ile bu durum olmuyor.İşte ben bunun için illada ID diyıryum..:cool:

Böylece sonunda ID no'nun işlevselliği konusunda neden bu kadar ısrarcı olduğunuzu anlamış oldum hocam.Bu konu aracılığıyla da nasıl atayacağımı öğrenmiş oldum.Yani yardımınızla bir basamak daha çıkmış oldum.Açıklamanız için çok teşekkür ediyorum Evren Hocam.

Böylece sonunda ID no'nun işlevselliği konusunda neden bu kadar ısrarcı olduğunuzu anlamış oldum hocam.Bu konu aracılığıyla da nasıl atayacağımı öğrenmiş oldum.Yani yardımınızla bir basamak daha çıkmış oldum.Açıklamanız için çok teşekkür ediyorum Evren Hocam.
Rica ederim.
İyi çalışmalar.:cool:

Geri