• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Userform

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 turkce
Merhabalar Userform ile bir personel giriş formu oluşturdum. sorum şu olacak birden fazla firmaya ait personel listelerim sayfa sayfa olarak bulunuyor. bu formda firmaları seçip ilgili firmanın bulunduğu sayfaya kayıt ettirmek istiyorum bunu nasıl yapabilirim.

Bir userform üstünde multipage açın , bunun üzerinde her firma sayfanız için bir sayfa açın.
Multipage 1ci sayfada bütün istediğiniz işlevleri oluşturun ve kopyala yapıştır ile diğer sayfalara çoğaltın.

Dikkat etmeniz gereken , ikinci sayfaya yapıştırırken araçların sırası değişir, yeniden sıraya koymanız ve tab kontrolü ile düzeltmeniz gerek. Bu şekilde hepsi derli toplu kalır .

Diyelim 4 firmanız var, 4 sayfası olan 1 multipage açtınız . İlk sayfasında 20 textbox 4 tuş ile iş yapar hale kodları ile birlikte getirdiniz. Sonraki 3 sayfaya buradaki herşeyi kopyalayın , düzenleyin, kodlarda araç adlarını yeni sayfadaki araç adları gelecek şekilde düzeltin Bu sizi bir çok userform açmak ve hataları ile uğraşmaktan kurtarabilir.

Konu ile ilgili sitede örnekler var , fikir almak için indirip kontrol edebilirsiniz. Sonra da size gereken özellikler ve sayılarını belirleyip bir excel sayfasına aktarabilirsiniz. Bunu da zipleyip www.dosya.tc gibi bir servera atıp adım adım soracağınız sorunuzun altına adresiniekleyebilirsiniz. Konuyu bilenler takıldığınız yerde destek olacaktır.

çok teşekkür ederim. peki şunu nasıl yapabiliriz. verileri girilmiş olan bir kişinin daha sonra verilerini düzeltmek veya silmek istediğimde bu userformdan seçerek bilgileri aynen forma aktarılıp üzerinde değiklik yapabilir miyim

Son düzenleme:
çok teşekkür ederim. peki şunu nasıl yapabiliriz. verileri girilmiş olan bir kişinin daha sonra verilerini düzeltmek veya silmek istediğimde bu userformdan seçerek bilgileri aynen forma aktarılıp üzerinde değiklik yapabilir miyim
Merhaba
Sayfa(ları) ve satır, sütun düzeni; asıl kullanacağınız dosyaya uygun bir açıklamalı örnek dosya eklerseniz kolay sonuç alınır. www.dosya.tc

userformdaki multipage sayfaları ile firmalara ait sayfalar arasında her biri için ayrı bul sil değiştir kaydet gibi etkileşimler kurabilirsiniz.

Bunları teorik geçmek yerine , Sayın Plint'in de önerdiği gibi içinde gerçek veri olmayan ama elinizdeki dosyanın birebir aynı biçiminde bir dosyayı yüklerseniz konu ilerlemeye başlar.

Dosyayı yüklemiş bulunmaktayım. Şimdi yapmaya çalıştığım şey personel eklemek bunda sıkıntı yok ama personellerden eksik evrakları olanları bana bir tuş yardımıyla listelemesini istiyorum. eksik evraklardan kastım (SGK BİLDİRGESİ-TALİMATLAR-İŞE GİRİŞ EĞİTİM-
MUAYENE) başlıkları altında herhangi biri eksiğ olan kişileri bana listelesin istiyorum. ve personel işten çıktığı zaman o kişiyi listeden seçerek otomatik silsin ve silinen kişinin yerini doldursun istiyorum. yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

http://s5.dosya.tc/server5/dy1bbp/Alt_Isverenler.rar.html

Merhaba
Sayfa(ları) ve satır, sütun düzeni; asıl kullanacağınız dosyaya uygun bir açıklamalı örnek dosya eklerseniz kolay sonuç alınır. www.dosya.tc

Dosyayı yüklemiş bulunmaktayım. Şimdi yapmaya çalıştığım şey personel eklemek bunda sıkıntı yok ama personellerden eksik evrakları olanları bana bir tuş yardımıyla listelemesini istiyorum. eksik evraklardan kastım (SGK BİLDİRGESİ-TALİMATLAR-İŞE GİRİŞ EĞİTİM-
MUAYENE) başlıkları altında herhangi biri eksik olan kişileri bana listelesin istiyorum. ve personel işten çıktığı zaman o kişiyi listeden seçerek otomatik silsin ve silinen kişinin yerini doldursun istiyorum. yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

http://s5.dosya.tc/server5/dy1bbp/Alt_Isverenler.rar.html

Son düzenleme:
userformdaki multipage sayfaları ile firmalara ait sayfalar arasında her biri için ayrı bul sil değiştir kaydet gibi etkileşimler kurabilirsiniz.

Bunları teorik geçmek yerine , Sayın Plint'in de önerdiği gibi içinde gerçek veri olmayan ama elinizdeki dosyanın birebir aynı biçiminde bir dosyayı yüklerseniz konu ilerlemeye başlar.

Dosya olarak ekledim ilginize teşekkür ederim.

ilginiz için çok teşekkür ederim çok başarılı. fakat personel sil derken kod hatası veriyor. silme işlemi gerçekleşiyor ama mesela boztaş sayfasına girince yanda personel listesi görünmüyor.

kısacası yandaki oluşturduğunuz boş alanda sadece "eksik evrak" sayfasındaki personeller çıkıyor. diğer sayfalardayken personel listesi sağ taraftaki boş alanda görünmüor.

Son düzenleme:
Merhaba
"Eksik evrak" bahsinizden sadece o sayfa için istediğinizi sanmıştım
ek dosyayı deneyelim.
http://s8.dosya.tc/server5/tyzxc1/Alt_Isverenler_2.zip.html
(Kodlar son satırı "B" sütunundaki dolu hücrelere göre aldığı için "C" sütununda isim olmayan "B" sütunundaki hücreleri temizleyin örnek dosyanızda vardı)

harikasınız çok teşekkür ederim ellerinize emeğinize sağlık. hakkınızı helal edin

Geri