userform

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
merhabalar,iyi çalışmalar
aşağıdaki kodlar Levent beyin çalışmasından alınma,aradaki bazı kodları sildim. bu kodlardaki yuk=242 mak=342 d=d+10 gibi kodların mantığını öğrenmek istiyorum.deneme yanılma yoluyla rakamları değiştirip userforma uyguladım.ama sabahtan beri uğraşıyorum.
birde benim userformumda simge durumu yapan kodlar var . bu kodlarla birlikte nasıl çalışır. Dim e as integer.
Dim e As Integer
Private Sub CommandButton14_Click()

For x = 1 To 100
DoEvents
If e = 0 Then
d = d + 10
yuk = 242
mak = 342
Else
d = d - 10
yuk = 272
mak = 335
End If
ANASAYFA.Height = yuk + d
If ANASAYFA.Height >= mak And e = 0 Then GoTo 10
If ANASAYFA.Height <= mak And e = 1 Then GoTo 20
Next
20 CommandButton4.Caption = "<"
e = 1
Exit Sub
10 CommandButton4.Caption = ">"
e = 0
End Sub

Bu kodlar userformun yüksekliğini arttırıp azaltıyor, yani tek bir butonla iki ayrı işlem yapmış oluyoruz. for döngüsü sadece yüksekliği arttırma ve azaltma işlemindeki zamanlamayı sağlıyor. yuk; userformun azaltılacağı ölçüyü, mak; genişletileceği ölçüyü ifade ediyor. Userformun yüksekliğini ayarlayan satır aşağıdaki satırdır.

ANASAYFA.Height = yuk + d

Yukarıdaki satırda d=d+1 ile yüksekliği arttırıp, d=d-1 ile azaltıyoruz.

e değişkeni ise aynı butona peşpeşe basınca kodun farklı çalışmasını sağlıyor, yani butona ilk basınca e=0 değerini alıyor ve userformun genişliği artıyor, butona ikinci kez basınca e=1 değerini alıyor ve userformun genişliği azalıyor.

if komutlarıda yükseklik sınırlaması ile kodun çalışmasını durduruyor ve commandbutonun üzerindeki yazıyı yani sembolü değiştiriyor.

levent bey açıklamaların için çok teşekkür ederim

Geri