hocam öncelikle çok teşekkür ederim. mailime dönüş yapmanız bile yeterli benim için.
hocam data adlı sayfada örneklemim var. ve ben bunları cal center ekibine bölüştürdüm. ve excel sayfalarına isimlerini vererek dağıttım. her arkadaş formu ilk açtığında comboboxdan kendi adını seçecek ve kendi listesindeki ilk satırdan başlayarak arama yapacak.
burda listenin ilk sırasındaki kişi bilgileri olan telefon nolar müşteri adı adresi ve bayi ismi otomatik olarak textboxlarda görünecek. ve karşıdaki kişinin bayi veya müşterinin kendisi olup olmadığına göre bilgiler tehid edilecek. daha sonrada 4 adet soru var onlar sorulacak ve bilgiler KAYIT adlı excel sayfasına kaydedilecek. ve kayıt edildikten sonra diğer arama bilgileri karşımıza gelecek. ben burda öncelikle combobox da döngü kuramadım.
daha doğrusu yanlış bir mantıkla başladım sanırım.
sizin yorumlarınız ne olabilir. yazdığım kodlar başlangıçtır gördüğünüz gibi. kodlardan bağımsız düşünceleriniz nedir acaba?
Sizin bir grup elemanınız ve bu elemanların ilgilenmekle yükümlü oldukları müşterileri var. Personel ve Müşterileri eşleştirdiğiniz bilgiler de; "Data" adlı sayfada ....
Bu eşleştirme ve iş programından sonra; bir gün sabah personel geliyor ve sırayla bunları telefonla aramaya başlıyor. Bu durumda; Userform'un üstünde aranması gereken müşterilerin listesinin olması gerekiyor herhalde ? ...
Personel, ilk müşteriyi aradı diyelim. Bilgileri topladı (veya toplarken)... Bunları Userform'a girdi. Görüşme nihayetlendikten sonra, "Kaydet" diye bir butona basması gerekiyor diye tahmin ediyorum. Bu butona basınca da; Userform üzerindeki bilgiler, "KAYIT" adlı sayfaya aktarılacak (mı acaba ? )... Eğer oraya aktarılacaksa, diğer personel isimleri verilmiş sayfalar ne işe yarıyor ?
evet çok başındayım hocam. ve sanırım yarın öğlene yetişmesi zor. şimdi asıl olay şu. bunlar benim datamdan çektiğim örneklemler. bayilerden geliyor bunlar ve bayinin bize doğru bilgileri göndermesi gerekiyor. ama bazı uyanık bayiler bunu yapmıyor. kendi isim ve telefonlarını veriyor. bende örneklem çektim. 970 kişiyi arıcam. telefon ilk açıldığında normal bir anket gibi bayi mi müşterimi olduğunu soracam. bu bilgiler müşteriye ait olmalı. yani karşıma telefonda müşteri çıkmalı. eğer bayi çıkar ise "Bilgiler yanlış Bayi'ye ait" olan hücre tıklanacak. tabi bilgilerin eksik ve yanlış olması durumda da bu bilgiler güncellenecek. ve kaydedilecek.
sağ üst taraftaki butonlar koymamın sebebi şudur. ilk adım call center elemanı kendi adını girdikten sonra çıkan telefon aranacak. ancak telefon meşgul ise veya açılıpta görüşme kabul edilmez ise kayıt etmeye gerek yok. bunları telefon açılmadı veya görüşme kabul edilmedi diye not almak yeterli.
ama telefon açıldıktan sonra ve görüşme kabul edildikten sonra kayıt balma düğmesi tıklanacak. sonrasında ilgili butonlar ve text ler dolrurulduktan sonrada kaydı bitir diyerek anket bitirilecek. ve alınan bilgiler KAYIT sayfasına kaydedilecek.
hocam bu arada msnde eklisiniz şuan online değilsiniz ama eğer zamanınız varsa ordan da anlatabilirim.
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.