• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

userform yapımı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
2022 365 TÜRKÇE
selamlar ekteki dosyayı kendime göre uyarladım fakat veri girişlerini bir user form üzerinden yapmak istiyorum ve sayfaların arkada gizli kalmasını becerebilirsem tabiki..bu konu hakkında yardımlarınızı ricaederim,konu hakkında arama yaptım fakat tam muvaffak olamadım şimdiden teşekkürler...

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
merhaba ,

BulSilDegistir.zip diye internete ararsanız güzel bir örnek bulacaksınız. user formdan veri gonderme userforma veri getirme. userformdan buldugunuz veriyi degistirme .. islevleri mevcut.

excelin tammen gizlenmesi olayi da formlarda bulablirsiniz ama tavsiye etiyorum. sorunlar yasarsiniz baska excell dosyalari falan acarsanız sıkıntı olur. en guzeli bos bir shett in surekli acik kalmasi . diger data iceren sayfalari gizleyebilirsiniz.

aynı dosyayi kendime uyarlayarak asagida verdigim likteki calismayi yapmistim. onun uzerinden de gidebilirsiniz ama baska islevler de var sifre koruma vs gibi kafanızı karistirabilir. bulsildegistirdeki kodlar derli toplu ... benimki size biraz daginik gelebilir..

https://yadi.sk/d/4Y0pzs9o3K3d7D

Son düzenleme:
teşekkürler inceliyeceğim fikirler içinde ayrıca sağolun....

bu konuda yardım edebilecek arkadaşlara ihtiyacım var.....

merhaba,
Userform ile yapmak istedikleriniz şunlar mıdır.?
--Fatura giriş-çıkış kaydı için KAYIT FORMU.
--Fatura numarasını girdiğinizde kesilen fatura bigilerini görmek için ARAMA FORMU.
ARAMA FORMU sil,değiştir özellikli mi olacak, yoksa sadece görmek yeterlimi.?
--aylar bazında alınan, verilen faturalar ve arasındaki kdv farkları mı ?

Belki bu şekilde bir form istediğiniz ..

Ekteki dosyada multipage 1 de tuşların tamamı , multipage2de kaydet ve bul tuşları çalışıyor.

Devamının doğru olması için , bu formu kullanarak ( sayfada değl ) gelen ve giden 10ar adet doğru fatura girerek deneme ve zorlamanızı, hata çıkarsa hangi sayfada ne yaparken çıktığını ( en iyisi ekran goruntusu almaktır ) , icmal sayfasını bu gercek verilere gore duzenlemeniz ve fatura arama ile tam neyi kasdettiğinizi izah ederek ;

Eğer bu formda devam etmek istiyorsanız doldurarak adının sonuna ORNEKLERLE diye ekleyerek buraya geriye yükleyin .

Bu arada sayfaları kilitlemişsiniz , a sutununu gizleyip bin üzerinde rakam sıralamışsınız, ayrıca toplamı inanılmaz alta atmışsınız.

Bu şekilde print alırsanız onlarca boş sayfa çıkaracaktır. Dikkat ederseniz toplam artık en yukarda.
Bunu sevmedim derseniz fazla da ilerlemiş olmayız ama , bul sil değiştir kaydet örneği olarak sitede kalabilir.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
öncelikle zaman ayırdığınız için teşekkür ederim,ellerine sağlık işimi görecek fakat bir iki eksik var zannediyorum,
1. ben excel sayfalarında formullerle ilerlemiştim,fakat userformlarda
baZı bölümler yok mesela toplam tutarlar gibi...icmal sayfasına userformdan ulaşmamızada gerek olmadığını zannediyorum.
2.fatura arama mesela eski tarihli bir faturanın tutarı filan aklımıza takılırsa diyerekten gerkli bilgilere ulaşmak için..diye düşündüm...

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Bu durumda , sadece alınan ve verilen faturanın userformda yeterli olacağı ancak kalan diğer userform sayfalarına gerek olmadığını " doğru ise " anlıyorum ...

Userform yapımı derken ; konunun tamamını userform üzerine çekmek istediğinizi düşünmüştüm, ancak siz girişler için userform kullanmayı ama icmal ve fatura arama konularını sayfadan formüllerle yürütmeyi düşünüyorsunuz .

Benim formüllerle aram pek iyi olmadığından bu kısmı daha bilen birinin yapımına bırakmam en doğrusu olacak. Bir hatırlatma, aşağı doğru binleri bulan çizimler baskı aldığınızda onlarca boş sayfa çıkarır.. Bunun yerine toplamları tepede alsanız sıkıntı olmaz

Ekteki V2 dosyada gelen ve giden fatura kaydı sil değiştir düzelt işlevi ile listboxta sıralama, listboxta cift tıklayınca textboxlara geri alma özellikleri var.
Tutara kdv ekleme ve ana toplamı otomatik yaptırmak yerine , kücük farklar bile sorun yaratacağından el ile girilmeli diye düşünüyorum .

10ar örnek gelmediğinden tam test yapmadım, siz mevcut sacmalıkları silip düzgün değerler ile deneyebilirseniz iyi olur

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
sayın cems ilginiz için teşekkür ederim zahmetler vermişim fakat benim anlatımımda hata oldu zannedersem,
mevcut ilk dosyada sadece alınan fatura sayfasında "k" sutununa kdv oranını ,birde toplam tutarı kayıt etmek istiyorum,rakam girilen hücreler arasında formüle edilmiş hücrelere veri girmek istemiyorum.
verilen fatura sayfasındada aynı ,
ara ve bul ise tarih aralıkları ile olsa işimi görür,,
sizin kodlarınızla yapmayı denedim fakat beceremedim bir türlü,yardımcı olursanız sevinirim
zaman bulabilirseniz tabiki,şimdiden teşekkürler...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri