• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

userform veri aktarma yardım

Excel Vers. ve Dili
2003 Tr, 2007 Tr
Merhaba ustalarım
Affınıza sığınarak benim sizlerden bir ricam olacak;
Maliyet ve teklif sayfarıma yapmak istediklerimi forumdaki örneklerle yapamadım malesef.
Öncelikle amaç teklif sayfasını oluşturup,istenen yere(c:\teklifler\) farklı kaydettirmek.
Bunun için "satış fiyatları" sayfasına buton ekledim
Userform açılıyor ve seçenekler çıkıyor.
*Ürün seçiniz: Comboboxtan seçilen ve adeti girilen ürünler,aktar butonuna basınca listboxta sıralanmalı fakat seçim teker teker olmalı.çıkar diyince seçilenler listbox'tan silinmelidir.Kaydet ve teklife devam et butonuna basınca maliyet sayfasındaki "b6" dan itibaren sıralanmalıdır ve userform 1 açılmalı.
Yeni ürün gir:Bunu yaptım sanırım:)
Firma seçiniz:Combobox ,firmalar sayfasındaki a2:a olmalı.Aktar dediğimizde listbox'a yazmalı ve teklif sayfasındaki "e8" e yazmalı
Yeni firma gir:Bunuda yaptım sanırım(L sütunundaki anlamsız yazılar dışında)
Userform1: Sevkiyat kamyon sayısı başlıklı textbox'a yazdığım sayı, maliyet sayfasındaki "n14" e yazılmalı.Bu oldu gibi ama bakmanız iyi olur.
Userform1 kaydet butonu: Girilen tüm değerleri kaydedip excel sayfasına geri dönüşe yaramalı.
Userform1 Farklı kaydet butonu:Girilen tüm değerleri kaydedip "teklif sayfasının 1 ve 2. sayfasını çıkan pencereden yol belirleyerek(c:\teklifler\E8 hücresindeki isim) kaydetmeli.
Userform1 resimli farklı kaydet: Girilen tüm değerleri kaydedip "teklif sayfasının 1-2-3-4. sayfasını çıkan pencereden yol belirleyerek(c:\teklifler\E8 hücresindeki isim) kaydetmeli.
Ürünleri aktarmayı checkbox la yapıyordum fakat kullanışlı olmuyor.İptal olacak.

Bir çok örnekten kopyala yapıştırla ancak bukadarı oluyor.İşin özünü kavramadan böyle birşey yapmak çok zor malesef.Yardımcı olursanız sevinirim.
İyi geceler

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Gelişmeler

Merhabalar

Sizlerden cevap beklerken bir yandanda örnekleri inceleyip kendime göre uyarlamaya çalışıyorum.

**Yeni firma gir butonu bitti,
**Firma seç butonu bitti,
**Yeni ürün gir butonuda bitti.

>Ürün seç butonu ve sayfası olmadı.Listbox'a adet ve ürünü 2 sütun olarak yanyana gösterebiliyordum ama nedense artık sadece ürün gözüküyor.Bu sayfanın maliyet sayfasına b6 ve c6 dan itaberen kaydedilmesi gerekiyordu ama buda olmadı.

>Userform1 de ise; Kaydet-Farklı kaydet-resimli farklı kaydet butonları yapılmadı.Sevkiyat kamyon sayısını kaydet diyince "n14" e yazılması. Teklif hazırlayanı seçince "teklif sayfası c27 hücresine" aktarılması kaldı.

Ekli dosyalar

Ustalarım,hiçbir ilerleme sağlayamıyorum tıkandı.Bu ufak çaplı programı sonlandırmaya yardım edermisiniz

Sadece farklı kaydet ve resimli farklı kaydet butonlarının kodları eksik kaldı.
Bu arada sorumla ilgilenen yok sanırım,neyse.

farkı kaydet butonu için asağıdakı kodu denermısın
c: sürücüsüne yedek alır

Private Sub CommandButton7_Click()
' fkaydet
ChDir "C:\"
ActiveWorkbook.SaveAs Filename:="C:\MALİYET.xls", FileFormat:=xlExcel8, _
Password:="", WriteResPassword:="", ReadOnlyRecommended:=False, _
CreateBackup:=False
MsgBox "C:\Sürücüsüne Yedeklemeniz Yapılmıştır.", vbOKOnly, "By Mustafa !!!"
End Sub

farkı kaydet butonu için asağıdakı kodu denermısın
c: sürücüsüne yedek alır

' fkaydet
ChDir "C:\"
MsgBox "C:\Sürücüsüne Yedeklemeniz Yapılmıştır.", vbOKOnly, "By Mustafa !!!"
End Sub

Aşağıdaki kısımlarda hata var diyor.

ben denedim kod çalısıyor
hatta size ekledığım bu dosya c:sürücüsüne yedek aldığım dosya
fakat dosyanızın seçenekler bölümünden activex denetimleri xml genişletme paketi bileşenleri veya web bilesenleri içeriyor bunlar belge denetçi tarafından düzenlenen kişisel bilgiler olabilir uyarısı veriyor
ayarlarını düzenlemen lazım

Ekli dosyalar

Mustafa Bey, sadece teklif sayfasını farklı kaydetmem gerekiyor bu arada.

bi de excel versıyon dılını ne belirmemışşın FileFormat:=xlExcel8, _
bu kod offıce 2007 içindır

xlExcel8 yazısını xlExcel2 olarak değiştirdim ama "dosya bu şekilde kaydedilemez.bu çalışma sayfasında başka sayfalara başvurular var......... "diye hata verdir

Merhaba

Kod:
Sheets("TEKLİF").Copy
ActiveWorkbook.SaveAs "c:\teklifler"
End Sub

Merhaba

Kod:
Sheets("TEKLİF").Copy
ActiveWorkbook.SaveAs "c:\teklifler"
End Sub

Teşekkür ederim ama bu kod hata verdi,kaydedilecek yer için hata veriyor.C sürücüsüne teklifler klasörü açtım ama buraya kopyalamadı. Sayfayı kopyaladı ama hedefe atmadı,Kitap2 olarak açtı.

Teşekkür ederim ama bu kod hata verdi,kaydedilecek yer için hata veriyor.C sürücüsüne teklifler klasörü açtım ama buraya kopyalamadı. Sayfayı kopyaladı ama hedefe atmadı,Kitap2 olarak açtı.
Tekrar denedim oluyor.

c sürücüsünü değiştirince düzeldi.
Ama bütün formüllerim kopyalanan sayfada gözüküyor.Farklı kaydet işlemini;
Formüller olmadan ,
İstenen dosya isminde kaydetme şansımız var mı?

Örneği daha öncede incelemiş ve kendime göre uyarlamaya çalışmıştım:)
Ama sonuç olarak yapamadım,bu kodlar oldukça karışık bana göre.Bu kodu sadece teklif sayfasına göre uyarlasak ve E: sürücüsündeki teklif klasörüne atmak istesek,kodun hangi kısımlarını silmek gerekecek

Geri