userform ve combobox aktifliği

merhabalar. öncelikle merhabalar. bundan 20 yıl önce bu ve sadece 1-2 den ibaret olan excel sayfalarıyla içli dışlıdydım. hatta muhammed beydi sanırım vba kitabını özellikle ondan almıştım. şimdi eskilere dönmek başka bir duygu... neden yazdım? 20 yıl sonra tekrar excele işim düştü ve şunu gösterdiki hangi yaşta olursanız olun geçmişe mutlaka ihtiyaç duyuyorsunuz. herkese yeniden merhabalar... unutkanlığım, iş yoğunluğu vs. etkenler nedeniyle sıfırlanmış hafıza.
şimdi kendi marketim için küçük bir stok ve kasa işlemleri yapmak istiyorum. başladık Bismillah diyerek. galiba sizi bol bol meşgul edeceğim...
- açık olan bir excel kitabı varken benim vba kitabı açtığımıda userform açılmıyor, kendi çalışma kitabıma geçiş yapmıyor. ben userformun active kısmına, workbooks modülüne falan aşağıdaki kodu ekledim. userformu aktif edemiyorum. nerden yaptıysaam aktif oldu bu defa içindeki combobox aralıktaki verileri alamıyor. içi boş geliyor. oysa combobox sayfa1 den verileri almalıydı. tüm kitaplar kapalı iken sorun yok çalışyıor. ama başka bir kitap açıkken çalışmıyor maalesef..
Workbooks("akçapınar kasa programı.xlsm").Activate
Workbooks("akçapınar kasa programı.xlsm").Sheets("FiyatStok").Activate
Sheets("FiyatStok").Range("a2").Select

Muzaffer Ali

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
Merhaba.
Dosyanızı ekleyin kontrol edelim.
Dosyanızı dosya.co gibi bir paylaşım sitesinde paylaşabilirsiniz.

Muzaffer Ali

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
Şimdi denedim.
Başka Excel dosyaları açık olsa da olmasa da dosyanızı açınca FiyatStok sayfası A2 hücresi seçiliyor ve Form açılıyor.

Muzaffer Ali

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
Başka bir dosyada userform açıkken sizin dosyanızı çalıştırıyorum bir uyarı veriyor ama yine de dosyanız açılıyor ve userformu da otomatik açıyor.