• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Userform üzerinden karakter sayısına göre listelemek

cem yılmaz

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office365 TÜRKÇE
Merhabalar..

Elimde bulunan userform ile mevcut verilerimin çift girilip girilmediğinin sorgulamasını yaptırıp hatalı çift girilenleri bulup düzeltiyorum.Bu userforma ilaveten karakter sayılarına görede listeleme yaptırabilirmiyiz.?

Mesela bir combobox ekleyip comboboxta 7 seçilip 7 den fazla veya 7 den az hane sayısına sahip hücreleri listelemek istiyorum.

Ekli dosyalar

Dosyanız ekte.:cool:
Kod:
Private Sub CommandButton5_Click()
Dim hcr As Range
ListBox1.Clear
For Each hcr In Range(ComboBox1.Value & "1:" & ComboBox1.Value & Cells(65536, ComboBox1.Value).End(xlUp).Row)
    If hcr.Value <> "" Then
        If Len(hcr.Value) <> CInt(ComboBox2.Value) Then ListBox1.AddItem hcr.Value
    End If
Next
End Sub

Ekli dosyalar

Teşekkür ederim Evren Hocam yine hızır gibi yetiştiniz

Yalnız boşluklarıda sayıyor.Mesela 3 adet veri bulunuyorsa baştan 3 boşluk bırakıyor bulunan verilerle birlikte 6 adet bulmuş oluyor halbuki listboxta 3 adet veri var.Bu boşlukları saymamasını nasıl sağlarız Evren hocam

Yalnız boşluklarıda sayıyor.Mesela 3 adet veri bulunuyorsa baştan 3 boşluk bırakıyor bulunan verilerle birlikte 6 adet bulmuş oluyor halbuki listboxta 3 adet veri var.Bu boşlukları saymamasını nasıl sağlarız Evren hocam
Nasıl yani.
hücrede bazı hücrelerde boşluk karakterlerimi var?

Dosyayı tekrar düzenledim.
2 numaralı mesajdan indirebilirsiniz.:cool:

Geri