- Excel Vers. ve Dili
- Microsoft 365
Arkadaşlar merhaba,
Userform üzerindeki Multipage den Textbox ile kapalı Access dosyasında bulunan Personel isimli tabloya modülde bulunan kodlar ile kayıt yapmaya çalışıyorum. Benzer uygulamaların birçoğunu denememe rağmen sürekli hata alıyorum. Farklı uygulamada çalışırken bunda neden çalışmıyor bir türlü anlamadım. Genel kodlardan ziyade bir kısım kodları aşağıda paylaşıyorum, sanırım bu sorunu çözdükten sonra gerisini halledebileceğim; yardımcı olabilir misiniz?
Sub MultiPage_Kaydet()
Dim AD_SOYAD As String
Dim SICIL As Integer
AD_SOYAD = UserYeni.MultiPage1.Pages(0).TxtAdiSoyadi
SICIL = UserYeni.MultiPage1.Pages(1).txtSicil
Set baglan = New ADODB.Connection 'CreateObject("adodb.connection")
Set ks = New ADODB.Recordset
baglan.Open "provider=microsoft.ace.oledb.12.0;data source=" & ThisWorkbook.Path & "\MAC.accdb"
Set ks = baglan.Execute("insert into Personel (SICIL,AD_SOYAD) values ('" & SICIL & "','" & AD_SOYAD & "')")
Set baglan = Nothing: Set ks = Nothing:
End Sub
Userform üzerindeki Multipage den Textbox ile kapalı Access dosyasında bulunan Personel isimli tabloya modülde bulunan kodlar ile kayıt yapmaya çalışıyorum. Benzer uygulamaların birçoğunu denememe rağmen sürekli hata alıyorum. Farklı uygulamada çalışırken bunda neden çalışmıyor bir türlü anlamadım. Genel kodlardan ziyade bir kısım kodları aşağıda paylaşıyorum, sanırım bu sorunu çözdükten sonra gerisini halledebileceğim; yardımcı olabilir misiniz?
Sub MultiPage_Kaydet()
Dim AD_SOYAD As String
Dim SICIL As Integer
AD_SOYAD = UserYeni.MultiPage1.Pages(0).TxtAdiSoyadi
SICIL = UserYeni.MultiPage1.Pages(1).txtSicil
Set baglan = New ADODB.Connection 'CreateObject("adodb.connection")
Set ks = New ADODB.Recordset
baglan.Open "provider=microsoft.ace.oledb.12.0;data source=" & ThisWorkbook.Path & "\MAC.accdb"
Set ks = baglan.Execute("insert into Personel (SICIL,AD_SOYAD) values ('" & SICIL & "','" & AD_SOYAD & "')")
Set baglan = Nothing: Set ks = Nothing:
End Sub