• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Userform Üzerindeki Nesnelerle Access Tablosuna Kayıt

Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365
Arkadaşlar merhaba,

Userform üzerindeki Multipage den Textbox ile kapalı Access dosyasında bulunan Personel isimli tabloya modülde bulunan kodlar ile kayıt yapmaya çalışıyorum. Benzer uygulamaların birçoğunu denememe rağmen sürekli hata alıyorum. Farklı uygulamada çalışırken bunda neden çalışmıyor bir türlü anlamadım. Genel kodlardan ziyade bir kısım kodları aşağıda paylaşıyorum, sanırım bu sorunu çözdükten sonra gerisini halledebileceğim; yardımcı olabilir misiniz?

Sub MultiPage_Kaydet()
Dim AD_SOYAD As String
Dim SICIL As Integer

AD_SOYAD = UserYeni.MultiPage1.Pages(0).TxtAdiSoyadi
SICIL = UserYeni.MultiPage1.Pages(1).txtSicil

Set baglan = New ADODB.Connection 'CreateObject("adodb.connection")
Set ks = New ADODB.Recordset
baglan.Open "provider=microsoft.ace.oledb.12.0;data source=" & ThisWorkbook.Path & "\MAC.accdb"
Set ks = baglan.Execute("insert into Personel (SICIL,AD_SOYAD) values ('" & SICIL & "','" & AD_SOYAD & "')")
Set baglan = Nothing: Set ks = Nothing:

End Sub

Sorunun multipage den kaynaklandığını tahmin ediyorum ancak emin olamadım bir türlü fikirlerinizi paylaşırsaniz cok memnun olurum.

Bu şekilde deneyin.
Kod:
AD_SOYAD = "'" & TxtAdiSOyadi.Text & "'"
SICIL = "'" & Txtsicil.Text & "'"

Sayın fireman64 yanıtınız için teşekkür ederim. Belirttiğiniz şekilde değiştirdiğimde "Object required" hatası veriyor. Ben ilk mesajımda belirttiğim şekilde uzun uzadıya yazarak bu hatanın üstesinden gelmiştim. Sonrasında kayıt etme konusunda başarısız oldum.

yöntemi değiştirip Add.New şeklinde recordset oluşturmaya çalıştığımda ise Access tablosundaki birincil anahtarın boş geçilemeyeceğini belirten bir mesaj geliyor. Bu konuyu nasıl çözebileceğim konusunda destek rica ediyorum.

Örnek dosyanız yüklerseniz yardımcı olmaya çalışayım

Şimdiden teşekkür ederim, dosyaları ekte bulabilirsiniz.

Ekli dosyalar

• ADO.rar
    ADO.rar
    174.6 KB · Görüntüleme: 9
Sayın fireman64 çok çok teşekkür ederim, gönderdiğiniz tablodan o kadar çok şey öğrendimki anlatamam. ADO konusunda bu örnek bende milat oldu inanın. Tekrar çok teşekkür ederim.

Geri