• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Userform Üzerindeki 300 textbox

Excel Vers. ve Dili
ofis 2000
Sayın Üstadlar, Bir excel sayfasındaki veriler UserForm üzerinde 300 adet oda noyu 300 adet textbox içinde gösterecek, kasitesi dolu textbox ları(oda nolar)
kırmızı, henüz kapasitesi dolu olmayan yani boş yatak olan textbox(oda nolar) yeşil renkte görünsün.

Userform üzerinde mause ile textboxlarda oda noların üzerine geldiğim de ise odanın kapasite , dolu yatak ve boş yatağı gösteren bilgi penceresi açılsın .

Umarın siz sayın üstadlarıma yeterli açıklamayı yapabilmişimdir.Şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

Ekte bir örnek hazırladım. Hem userform üzerine nesne ekleme hemde eklenen bu nesnelere class modül tanımlama ile ilgili güzel bir örnek oldu sanıyorum.

Ekli dosyalar

Levent Bey konuyu bende takip ediyordum textboxlari eklemekte sorun yasamistim cok guzel bir casisma olmus elinize saglik..

Levent Bey casliama seklini anlamak icin soruyorum, zaman kaybetmenizi istemem;

Olusan textlerin uzerinde double click yaparak islem yapabiliniyormu acaba ornegin sayfadaki oda numarasini select filan yapsa..

Levent Bey casliama seklini anlamak icin soruyorum, zaman kaybetmenizi istemem;

Olusan textlerin uzerinde double click yaparak islem yapabiliniyormu acaba ornegin sayfadaki oda numarasini select filan yapsa..

Mustafa bey, aşağıdaki kodu class modüle ilave ederseniz istediğiniz sonucu elde edebilirsiniz.

Kod:
Private Sub text_DblClick(ByVal Cancel As MSForms.ReturnBoolean)
Set s1 = Sheets("on")
sat = WorksheetFunction.Match(CDbl(text), s1.[a:a], 0)
s1.Cells(sat, "a").Activate
End Sub

Üstadlarıma yardımarından ve emeklerinden dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunarım.

Tesekkurler Levent Bey, textleri numerik olarak kullanip her sekilde islem yapabilirim bu tarz bir ornekte artik, tekrar elinize bilginize saglik..

Geri