• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Userform (Listview) Hakkında Yardım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan dnmtnk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013 TR
Merhaba arkadaşlar,

Öncelikle belirtmeliyim ki vba konusunda çok yeniyim. Bu nedenle sadece bulduğum örnekleri uygulayarak bir userform oluşturabildim. Fakat hazırlamış olduğum bu userform uygulamasında listview kullandığım için örnekler kısıtlı. Genelde yapmak istediğim örnekler listbox'a göre ve ben bunları listviewe uygulama konusunda yetersiz kalıyorum. Bu konuda da sizlerden yardımınızı rica ediyorum.

Ekte bulunan dosyada;

SORU 1- Aşağıdaki kod ile userform açıldığında tüm sayfaların yüklenmesini ve açılış sayfası olarakta Anasayfa sekmesinin gelmesini sağlıyorum.
Kod:
Private Sub UserForm_Activate()
For siraileac = 0 To 2 'multipage1 i form yüklenmeden tüm sayfalarını açmak için
MultiPage1.Value = siraileac
Next
MultiPage1.Value = 0
End Sub

Ama bu kodu kullanmadan önce aşağıdaki kod ile Listviewdeki kayıtların son kayıttan ilk kayıta sıralanmasını sağlıyordum.
Kod:
ListView1.ListItems(ListView1.ListItems.Count).Selected = True '** Listenin son satırını görüntüleme 1
ListView1.ListItems(ListView1.ListItems.Count).EnsureVisible '** Listenin son satırını görüntüleme 2

1.kodu kullanınca 2.kod görevini yerine getirmiyor. Bunu nasıl düzeltebilirim?

SORU 2- İhbarlar sekmesinde sağ üstte bulunan İlk Kayıt - İleri - Geri - Son Kayıt'a git butonlarını listviewde çalıştıramadım. Bu butonları nasıl çalıştırabilirim?

SORU 3- İçerik arama kısmında bulunan TextBox9'a aranacak kelime yazıldığında Listview'in F sütununda arama yaptırıyorum. Fakat ben TextBox9 a veri girip yanında bulunan ComboBox1'den arama yapılacak sütunu belirleyip o sütunda arama yapmasını, listview de listeleyerek bulunan sonuçların kaç adet olduğunu da Label15 üzerinde yazmasını nasıl sağlayabilirim?

Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim. Userformu bitirmem için sadece bu 3 sorunum kaldı. Emekleriniz için şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Arkadaşlar konuya yardımcı olabilecek kimse yok mu acaba?

Geri