• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Userform kullanarak excell dosyasına veri girişi yapmak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ones68
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Arkadaşlar merhaba
Ekte bulunan excell dosyasına userform kullanarak veri girişi yapmak istiyorum ama macro kodlarını bir türlü düzenleyemedim.Lütfen yardımcı olurmusunuz?

Ekli dosyalar

bu tablo için neden excelin Dataformunu kullanmıyorsunuz onunla daha esnek hareket edebilirsiniz.
Data formuna ulaşmak için "ALT"+"V"+"F" kombinasyonundan gidebilirsiniz yada alttakı kodu vb ye yerlestirebilirsiniz.

Sub xx()
'
' xx Makro
'

'
Range("A1").Select
Range(Selection, Selection.End(xlToRight)).Select
Range(Selection, Selection.End(xlDown)).Select
ActiveSheet.ShowDataForm
End Sub

ilginiz için çok teşekkür ederim ,hemen kontrol ediyorum

bu örnek dosyadaki bütün sütunların hesaplamasını macro kodlar ile yapabilirmiyiz.?Çünkü dosyadaki verileri silince ilgili yerlerdeki yaptığım bütün formüllerde siliniyor.formül olan yerleri silmesem yaptığım ilk kayıt bir alt satırda listeleniyor.formüllerin oldugu yerleri de macro kodlarla yaparsak sorun kalmayacak inşaallah.Şimdiden yardımlarınızdan dolayı teşekkür ederim...

Arkadaşlar ,sayın hocalarım merhaba
Dosyada gerekli bütün bilgiler mevcut dosyayı yeniden yüklüyorum.Buradaki sorunum şu.Aylık olarak bu veriler patronlardan kontrol olarak geldiği için içeriği temizleyip veri girişlerinin yeniden yapılması gerekiyor.
dolayısı ile buradaki formüllerde siliniyor.
burada cyberwolf1980 arkadaşımızın yardımcı olduğu dataformu kullanarak veri girişi sağlayabiliyorum ama ilk satırda referans alacağı bir satır olması gerekiyor.Genel toplam kontrolüde yapıldığı için ay sonunda ilk satırı ve bütün satırları silmem gerekiyor.Sildiğim zamanda dataform ile referans satır olmadıgı için kayıt yapamıyorum.Örnek dosyadaki userform ve macrolar sayın Korhan Aydın hocamızın dır.kendisine çok teşekkür ederim.Kendisinin userformunu kullanmak istedim ama benim dosyaya uyarlamasını yapamadım.sayın hocamdan Yardımcı olmasını rica ediyorum burada tıkandım kaldım.Teşekkür ederim……

Ekli dosyalar

Geri