Userform Konusunda yardıma ihtiyacım var

Arkadaşlar öncelikle hepinize merhaba
bi excel dosyası hazırlıyorum ve userform kısmında yardımlarınıza ihtiyacım var çözemediğim şeyler var bunlar için bana yardımcı olmanızı istiyorum. biliyorumki bu forumda işinin ehli bi çok insan var bana yardımcı olursanız çok sevinirim.

yardımlarını esirgemeyen arkadaşlara şimdiden teşekkürler

öncelikle örneği incelerseniz çok sevinirim.
çözemediğim bazı konular şöyle

Fatura Ekle Kısmında

TextBox11, TextBox12, TextBox13'ün formatı yeni tlye uyumlu olsun.
Comboboxlar sadece listelerindeki değerleri alabilsin.
Fatura Ekle Butonu TextBox1,TextBox2,TextBox4,TextBox5,TextBox6,TextBox7,TextBox9,ComboBox1,ComboBox2,ComboBox3 Boşsa "Gerekli Alanları DOldurun." diye uyarı versin Doldurulana kadar işlem yapmasın.

Fatura Gör kısmında

Bu tab'a girildiğinde "B5:B997" arasında değer olan satırlardaki "Q5:Q997" arasında boş olan en üsteki satırın ilgili textboxlara gelsin istiyorum. Eğer boş yok ise "Onaylanmayı Bekleyen Fatura Yok."yazsın.

Örneğin: B25 dolu ama Q25 boş olduğu için 25inci satırdaki değerlerin ilgili textbox ve checkboxlara gelmesi gerek

ilgili textboxlar şöyle:

TextBox17 ilgili satırın "B" sütünundaki değeri (örneğe göre bu satır 25 yani (B25)

TextBox47 C sütünu, TextBox27 D sütünu, TextBox18 E sütünu
TextBox19 G sütünu, TextBox20 F sütünu, TextBox22 H sütünu
TextBox23 I Sütünu, TextBox21 J sütünu, TextBox25 K sütünu
TextBox24 L sütünu, TextBox28 M sütünu, TextBox29 P sütünu
TextBox26 T Sütünu, TextBox15 V sütünu, TextBox16 W sütünu

CheckBox3 N sütünu dolu ise seçili olsun.
CheckBox4 O sütünu dolu ise onaylı olsun.

TextBox14 = TextBox16-TextBox15

İleri Geri Butonları Basılınca "B5:B997" arasında değer olan satırlardaki "Q5:Q997" aralığı boş olan satırlar aşağı yukar mantığıyla değişsin örneğin örnekte 25inci satır boş eğer 26 satırda boş ise ileriye bosınca 26ıncı satırdaki değerler gelsin eğer boş değilse "Onaylanmayı Bekleyen Başka Fatura Yok" yazsın ayni şey geri butonu içinde böyle olsun.

Onaylandı Butonuna tıklayınca ise Aktif satır(örnekte 25.satır)'ın s sütünuna r harfi konulsun (S25) ve diğer onaylanmamış satırlar gösterilsin. yok ise "Onaylanmayı Bekleyen Başka Fatura Yok" yazısı çıksın.

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
MS Office 2003 Türkçe
Talebinizde belirttiğiniz unsurların çoğu forumda yer alan örneklerde işlenmiş durumda.Belki fatura konusu olarak değil ama aynı mantıkla başka konularda...

Forumdaki örnekleri incelerseniz eminimki takıldığınız bu noktaların cevaplarını kendiliğinizden bulacaksınız.

Saygılarımla..

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Dosyanızda gerekli düzeltmeleri yaptım. Ekteki örnek dosyayı incelermisiniz.

Ekli dosyalar

Korhan Bey öncelikle zaman ayırdığınız ve bana yardımcı olduğunuz için size ne kadar teşekkür etsem azdır. gerçekten çok çok teşekkür ederim.

ben sizin yaptığınız değişikliklerden yola çıkarak multipage'in diğer sayfasınıda düzenledim.
yalnız onaylanmamış faturalar arasında onaylanmış fatura varsa sonraki onaylanmamışları görmüyor acaba bu sorunu halledebilirmiyiz.

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Üstteki mesajımdaki dosyayı güncelledim. İncelermisiniz.

Korhan bey size tekrar teşekkür ederim. artık onaylanmış faturaların arasındaki faturalarıda görüp getiriyor. yalnız daha önceki dosyada rakamlar düzgünce çıkıyordu tl olarak şimdi yine sonunda tl olarak gözüküyor ama hane sayısı inanılmaz fazla olarak gözüküyor zaten en son eklediğiniz dosyada da textboxa sığmadığı için rakamlar genişletmişsiniz. acaba bu sorunu çözebilir miyiz?

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Üstteki mesajımdaki dosyayı güncelledim. İncelermisiniz.