• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

userform ile veri kayıt

cem yılmaz

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office365 TÜRKÇE
örnek olarak düzenlediğim userform ile bilgilerimi kayıt altına almak istiyorum arkadaşlar yardım edermisiniz..?

Örnek çalışmam ektedir..

MErhaba,
Uygulamalı Excel Eğitimi bölümünde 1.başlığı incelerseniz bu tür kayıtların nasıl yapıldığını kolayca öğrenebilirsiniz.

Yaklaşık 1 saat kadar inceledim ama benim istediğim işlemi yapacak bilgilere sahip olmam için uzun zaman çalışmam gerekir herhalde.Yalnız benim bunu ACİLEN oluşturmam gerekiyor.Siz uzman arkadaşlardan yardımlarınızı talep ediyorum..

örnek olarak düzenlediğim userform ile bilgilerimi kayıt altına almak istiyorum arkadaşlar yardım edermisiniz..?

Örnek çalışmam ektedir..

BU İŞLEMDE YAPMAK İSTEDİĞİM DAHA ÖNCEDEN KAYDEDİLMİŞ OLAN MÜHÜR NUMARALARINDAN HERHANGİ BİRİNİ USERFORMDAN GİRDİĞİM ZAMAN ENTER TUŞUNU KULLANMAK SURETİYLE SIRAYLA TESİSAT NO ENDEKS GİREYİM VE BUNU DAHA ÖNCEDEN KAYITLI OLAN MÜHÜR NUMARASINA DENK GELEN SATIRLARA İŞLESİN
SİCİL NUMARASINI VE TARİHİ BİR KEZ SEÇMEM YETERLİ OLSUN

Selam,,
Sorunuz anlaşılır değil..

adszdi5.jpg
Biraz daha açarsak

Daha önceden kaydetmiş olduğum mühür no adındaki verilerden herhangi birini textbox1'e girip sırasıyla tesisat endeks işlediğimde textbox1'de yazdığım mühürün karşısına kaydetsin

Son düzenleme:
Dosyanız ekte.:cool:
Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
Dim k As Range
If TextBox2.Value = "" Then Exit Sub
Set k = Range("B5:B65536").Find(TextBox2.Value, , xlValues, xlWhole)
If Not k Is Nothing Then
    k.Select
    k.Value = TextBox2.Value
    k.Offset(0, 1).Value = TextBox3.Value
    k.Offset(0, 2).Value = TextBox1.Value
    k.Offset(0, 3).Value = ComboBox2.Value
    k.Offset(0, 4).Value = ComboBox1.Value
    Else
    MsgBox "Aranılan Mühür No Bulunamadı..!!", vbCritical, "MÜHÜR NO"
End If
End Sub

EVREN BEY Teşekkür ederim istediğime çok yakın bir çalışma olmuş

bir kaç küçük ayrıntıyı düzeltebilirmiyiz acaba rica etsem

1- sicil no kısmına personel isimleri kaydedebilirmiyiz?
2- bul değiştir butonu yerine kaydet-iptal butonu koyabilirmiyiz?
3- kaydet tuşuna basılırsa bütün bilgileri kaydetsin ve userform üzerinde girilmiş verileri temizleyip tekrar girilebilir hale getirebilirmiyiz?
4-userformda textboxlar arası enter tuşu ile ilerletebilirmiyiz?
5-tarih isimli listbox kutusu içinde mevcut aylık veya senelik tarih olabilir mi?yada siz neyi önerirsiniz bu konuda
son olarak..;
6-mühür no hanesine girilen sayı yazıldıktan sonra diğer girilen veriler girilmediği zaman kayıt yapmasın

İnşallah çok şey istememişimdir sizden YARDIMLARINIZI RİCA EDERİM..
SAYGILARIMLA...

EVREN BEY Teşekkür ederim istediğime çok yakın bir çalışma olmuş

bir kaç küçük ayrıntıyı düzeltebilirmiyiz acaba rica etsem

1- sicil no kısmına personel isimleri kaydedebilirmiyiz?
2- bul değiştir butonu yerine kaydet-iptal butonu koyabilirmiyiz?
3- kaydet tuşuna basılırsa bütün bilgileri kaydetsin ve userform üzerinde girilmiş verileri temizleyip tekrar girilebilir hale getirebilirmiyiz?
4-userformda textboxlar arası enter tuşu ile ilerletebilirmiyiz?
5-tarih isimli listbox kutusu içinde mevcut aylık veya senelik tarih olabilir mi?yada siz neyi önerirsiniz bu konuda
son olarak..;
6-mühür no hanesine girilen sayı yazıldıktan sonra diğer girilen veriler girilmediği zaman kayıt yapmasın

İnşallah çok şey istememişimdir sizden YARDIMLARINIZI RİCA EDERİM..
SAYGILARIMLA...

Ben sizin isteğiniz doğrultusunda userforma kodları yazmıştım.
Görüyorum ki şimdi değiştiriyorsunuz.
Soru sormazdan önce ne istediğiniz tasarlayıp sorunuzu o şekilde sorunuz.
Benden bu kadar.:cool:

Özür dilerim sizi kızdırmak yada emeğinizi boşa harcamak değil hedefim.eğer geriye dönük olarak bakarsanız forum sayfasına yaklaşık olarak 1 haftada 3 konu açtım bu işlem ile ilgili fakat kimse yardımcı olmadı.benim düşüncem de istediğim işlemi en basite indirgeyerek anlaşılabilir hale getirmek daha sonra üzerinde çalışmalar yaparak istediğim hale getirmek.Sanırım yanlış anlaşıldım kusura bakmayın bu kadar bile yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.İnşallah beni anlamışınızdır eğer tekrar yardımcı olursanız beni memnun edersiniz uzmanımız olarak;
Bilginize ve emeğiniz için size teşekkür ederim

Arkadaşlar merhaba;
Ekteki dosyada değiştir butonunu istediğim gibi programlayamadım. A sütununda her müşteriye ait kodlar var bu kodlar ile müşteri bilgilerini userforma getiriyorum. Ancak değişiklik yaptıktan sonra tekrar aynı sırada kaydetmesini istiyorum.Örneğin 200 kodlu müşterinin bilgilerinde değişiklik yaptığımda sıralamada 200 yazan yere tekrar kayıt etmelidir. Konuyla ilgili yardımlarınızı rica ederim.

http://dosya.co/1jvdxd7z8oj3/Kitap1.rar.html

Geri