• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

UserForm ile veri girişi

Katılım
23 Mart 2019
Mesajlar
32
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016 TR - Türkçe
Arkadaşlar ekteki dosyada userform ile veri kaydetmek,silmek,ara bul özelliği eklemek, listbox ile eklediğim verileri görmek istiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.
 

Ekli dosyalar

Dosyanız ekte , inceleyiniz .
Kaydetme , Kayıt bulma , değiştirme , silme özellikleri benzersiz bir veriye dayanmak zorundadır.
Örnek verilerinizde bazı sütunlar aynı sayı içerdiğinden veriyi benzersiz değiştirdim ve personel no yu baz aldım
Silme işleminde sıra no eksilmesi gerektiğinden yeniden sıralandı , bunun kodları sayfanın kendi kod bölümündedir.
Listbox başlıklarını properties ten değil , userform_initilialize içindeki kodlardan başlık ve data dinamik olarak tablodan direk aldırıldı

V 2 dosyasında personel no suna göre mükerrer giriş kontrolü kondu , İlk textbox un çıkışında kontrol edip mükerrer ise uyarıyor.
 

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excell de yeniyim.Yapmak istediğim şey userform dan hücrelere veri kaydetmek.Ama 12.satırdan sonra yan sütuna geçerek kayda devam edecek yine 12 satır yazdıktan sonra bir yan sütuna geçecek.Bu döngü sürekli tekrarlanacak.Yanıtlayabilecek arkadaşa şimdiden teşekkürler.
 
Sayın Seddur

Foruma hoş geldiniz :)

Bir forum kuralı olarak ve aynı zamanda sorunuzun kendi üye adınıza bağlanıp kolay takip edebilmeniz için , bir önce başlamış bitmiş sorunun altında değil, yeni bir soru olarak konu açmanız , altına yazdığınız sorunun başlığını hatırlamamak nedeni lle kaybolmaması için en iyi yoldur.

İkinci önemli konu ise , işinize en uygun şekilde yerleştirmeler içeren elde hazırlanmış bir örnek dosya hazırlayıp sorunuzun altına eklemeniz, konunun net anlaşılması ve hızlıca , sürekli dosya alıp vermeden çözülmesi için gereklidir.

Altın üye olmadığınızdan direkt foruma dosya ekleyemesiniz de , bir dış depo sitesine yükleyip o sitede verilen linki sorunuzun altına ekleyebilirsiniz.

Amacınızı da dosya içinde değil sorunuzda kısaca anlatabilirseniz yardımcı olacak başka yol veya fikirler de çıkabilir. Sorunuzdan kısaca anladığım kadarı ile sürekli 12 satırdan sonra sağa devamını istiyorsunuz, ancak sağa doğru 256 sütun var, 257ci gerektiğinde ne olması gerekiyor . Bu durumda ne yapılması isteniyor programdan ?
 
Sayın Ömer BARAN ,
Başlığı farketmedim , bilgi için teşekkür ederim ...
 
yukarı eklenmiş kayıt programına sadecede userform ile üzerinden müdahale edilmesi excelde müdahale edilmesini istemiyorum. İmkanı var ve yapılabiliyor ise ben bu kayıt programını kimlik kayıtı yapılan personel için yapmak istiyorum. Userform üzerine çıkış ve yazdırma butonu eklenebilir mi? bu konuda yardımcı olur musunuz. dosyayı ekliyorum.
 

Ekli dosyalar

eklemeyi unuttum programa userform da başka textbox eklemek teslim edildiği tarih teslim edildiği onay tiki gibi buton ekleme ve personelin isimlerin hizasına ve buton tıklandığında o personelin exceldeki satırın renginin değişirtirmek. ben askeri personelim ben personelim kart işlemleri ile ilgili kısımdayım takibi açısında bana çok yardımcı olacak bana bu konuda yardımcı olursa işim çok rahatlatacaksınız. şimdiden teşekkür ederim. fazla excel bilgi yok ama her işim excel word üzerinden işlemektedir.
 
ayıtı yapılan person
Dosyanız ekte , inceleyiniz .
Kaydetme , Kayıt bulma , değiştirme , silme özellikleri benzersiz bir veriye dayanmak zorundadır.
Örnek verilerinizde bazı sütunlar aynı sayı içerdiğinden veriyi benzersiz değiştirdim ve personel no yu baz aldım
Silme işleminde sıra no eksilmesi gerektiğinden yeniden sıralandı , bunun kodları sayfanın kendi kod bölümündedir.
Listbox başlıklarını properties ten değil , userform_initilialize içindeki kodlardan başlık ve data dinamik olarak tablodan direk aldırıldı

V 2 dosyasında personel no suna göre mükerrer giriş kontrolü kondu , İlk textbox un çıkışında kontrol edip mükerrer ise uyarıyor.
Merhabalar Cem Bey,

User form başlığı acmadan sizin oluşturduğunuz user formu alıp kendime göre değiştirmeye çalıştım ama debug hatası alıyorum. altta oluşturmak istediğim user form resmi mevcut konu hakkında desteğinizi rica ederim.(Personel no bul yerine hasta kaydını bul ) yapabilirsek sevinirim.

teşekkürler.
 

Ekli dosyalar

  • örnek user form.JPG
    örnek user form.JPG
    59.7 KB · Görüntüleme: 20
Son düzenleme:
Resimden debug hatası programın hangi satırında neden veriyor anlamak mumkun olmaz. Çalışmanızı siteye eklerseniz çözüm amacınıza göre dusunulecektir. Not olarak ben seyahat nedeni ile sık giremesem de bir usta ustad dosyanız varsa mudahale edebilir
 
Geri
Üst