• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Userform ile sayfada arama yaptırma

Emir Hüseyin Çoban

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 Tr - Win10 x64
Merhaba Arkadaşlar,

Tabloma bir userform ekledim, verigirişi sayfamda D ve G sütunlarını çift tıkladığımda açılıyor.

Üstteki hesap koduna (textbox1) yazdığım veriyle başlayanları hesap planı sayfasında B sütununda aramalı.
Ancak girdiğim veriyle başlayanları bulmalı.

veya hesap adına (textbox2) yazdığım veriyi hesap planı sayfasında C sütununda aramalı.
Ancak girdiğim veriyi içerenleri bulmalı.
Duruma göre hesap kodu veya hesap ismine göre arama yaptırabilmeliyim.

Bulduğu sonuçları textbox3 e getirmesini ve burada çift tıkladığımı, userformu çalıştırdığımız hücreye yazmasını sağlabilirmiyiz.

Yardım ve fikirlerinizi bekliyorum.

Ekli dosyalar

Merhaba Arkadaşlar,

Tabloma bir userform ekledim, verigirişi sayfamda D ve G sütunlarını çift tıkladığımda açılıyor.

Üstteki hesap koduna (textbox1) yazdığım veriyle başlayanları hesap planı sayfasında B sütununda aramalı.
Ancak girdiğim veriyle başlayanları bulmalı.

veya hesap adına (textbox2) yazdığım veriyi hesap planı sayfasında C sütununda aramalı.
Ancak girdiğim veriyi içerenleri bulmalı.
Duruma göre hesap kodu veya hesap ismine göre arama yaptırabilmeliyim.

Bulduğu sonuçları textbox3 e getirmesini ve burada çift tıkladığımı, userformu çalıştırdığımız hücreye yazmasını sağlabilirmiyiz.

Yardım ve fikirlerinizi bekliyorum.

merhaba
eki inceler misiniz ben bir çalışma yaptım
arama yapıyor istediğiniz şekilde ufak değişiklilerle halletmeye çalıştım
not : kullandığım kodlar Halit3 Uzman'ın çalışmasından Alıntıdır.

Ekli dosyalar

Sy İhsan Tank, ilgi ve yardımınız için çok teşekkür ederim.
Ancak textbox2 de girdiğim veriyle başlayanları getiriyor. girdiğim veriyi içerenleri getirmeli.
textbox1 ve 2 birbiriyle bağlantılı çalışmıyor. textbox1 e veri girdiğimde onu gözönüne alarak 2 ye girdiğim veriyi aratmalı.

Textbox3 de bulduğu verileri getiriyor buraya hem hesap kodunu hemde ismini yazdıra bilirmiyiz.
bulduğu verileri tıkladığımda hücreye aktaramıyorum bunun için ayrı bir buton mu kullanmalıyım yoksa çift tıklayarak bunu yapabilirmiyiz.

Merhaba Arkadaşlar,

Hesapplanıform diye bir userform yaptım.

Sayfada D ve G sütunlarını çift tıklayınca çalışıyor.

Üstteki hesap koduna yazdığım veri ile başlayanları,
hesap planı sayfasında B sütununda aratmalı.

Üstteki hesap ismi kısmına yazdığım veriyi,
hesap planı sayfasında C sütununda içerir diye aratmalı.

Bulduğu sonuçları alttaki listbox1 de hesap kodlarını ve isimleri görünecek şekilde listelemeli.
Bulduğu sonuçlardan çift tıkladığımı, userformu çalıştırdığım hücreye, hesap kodunu yazmasını sağlayabilirmiyiz.

En üstteki hesap kodu ve hesap ismi birbiriyle ilişkili çalışmalı.
Ör. hesap koduna "ca" yazdım, hesap ismine yazdığım veriyi ararken "ca" yıda göz önünde bulundurmalı. Bu işlem arama işlemi kısaltmak için.

Karmaşık ve zor bir işlem. Yardım ve fikirlerinizi bekliyorum.

Ekli dosyalar

Geri