Userform ile girilen bilgileri teker teker excel worksheet'e aktarmak

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 biraz vb
Herkese merhaba,

Derdimi olduğunca anlatmaya çalışayım ben. Ekteki programda (kullanıcı adı: Tunç, şifre: 12345) giriş butonuna bastığınızda bir userform çıkacak karşınıza.

Ben ilk başta buradan alınan bilgileri "liste" çalışma sayfasına kaydetmeyi düşündüm. Fakat bir türlü üstüne yazma problemini (overwrite) çözemedim)

Yani userform'dan alınan bilgileri gayet güzel bir şekilde liste çalışma sayfasında 2.satıra giriyor, fakat 2.bir bilgi girilmeye çalışınca üstüne yazıyor.

Bende buna çözüm olarak bir database.txt dosyasına bilgileri yazmayı, daha sonra buradan okutmayı düşündüm.

Fakat okutmayı bir türlü başaramadım.

Ki nitekim benim çözümüm tabiri caizse biraz hammallık. Direkt olarak worksheet 2'ye yazarsa bende oradan daha rahat bir şekilde okutabileceğim.

O yüzden sorum bu. Giriş butonuna basılınca çıkan userform'da bilgi girişini onayla butonuna basıldığında, oradaki bilgileri .txt'ye yazmak yerine liste çalışma sayfasına yazabilir miyiz?

Umarım açıklayıcı olabilmişimdir.

Saygıler, sevgiler

Teşekkürler, iyi günler.

Ekli dosyalar

BG

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2021 TR & EN
Sayın Tunc_Akin

Herkese merhaba,

Derdimi olduğunca anlatmaya çalışayım ben. Ekteki programda (kullanıcı adı: Tunç, şifre: 12345) giriş butonuna bastığınızda bir userform çıkacak karşınıza.

Ben ilk başta buradan alınan bilgileri "liste" çalışma sayfasına kaydetmeyi düşündüm. Fakat bir türlü üstüne yazma problemini (overwrite) çözemedim)

Yani userform'dan alınan bilgileri gayet güzel bir şekilde liste çalışma sayfasında 2.satıra giriyor, fakat 2.bir bilgi girilmeye çalışınca üstüne yazıyor.

Bende buna çözüm olarak bir database.txt dosyasına bilgileri yazmayı, daha sonra buradan okutmayı düşündüm.

Fakat okutmayı bir türlü başaramadım.

Ki nitekim benim çözümüm tabiri caizse biraz hammallık. Direkt olarak worksheet 2'ye yazarsa bende oradan daha rahat bir şekilde okutabileceğim.

O yüzden sorum bu. Giriş butonuna basılınca çıkan userform'da bilgi girişini onayla butonuna basıldığında, oradaki bilgileri .txt'ye yazmak yerine liste çalışma sayfasına yazabilir miyiz?

Umarım açıklayıcı olabilmişimdir.

Saygıler, sevgiler

Teşekkürler, iyi günler.
Örnek dosya projenizin tamamlanması için size yol gösterebilir, inceleyiniz.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 biraz vb
Sayın Gökhan Polat, çok teşekkür ederim ellerinize sağlık.

Saygılar.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 biraz vb
Bir şey daha sormak istiyorum, bu yaptığınızı Sheet(2)'yi göstermeden yapmak mümkün müdür acaba?

Yani ben sadece o menü ekranında kalsın istiyorum. Daha sonra 2.buton ile sheet2'den bilgileri çağıracağım.

Sheet(2)'yi kullanıcı görmesin istiyorum butona bastığında kısacası.

Tekrardan teşekkürler.