• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Userform için yardım talebi.

Excel Vers. ve Dili
2010 tr
Değerli Forum üyeleri,Üstadlar;
Epey bir zamandır ekteki çalışmayı yapmaya çalışıyorum. Anlaşılacağı üzere bu konuda pek bilgi sahibi değilim ve sağdan-soldan ,forumlardan bulduğum kodlarla bir şeylar yapmaya çalıştım.Ancak bazı konularda tıkandım ve Artık devm etme takatim kalmadı.Bu nedenle sizlerin yardımına ihtiyaç duyuyorum.Yardımlar ve öneriler için şimdiden teşekkürler.
Sorunum ise şu şekilde.6 userformluk bir çalışma bu.6. Userformda bulunan listboxlara klasör isimlerini listelemek ve köprü kurmak amacım. 4. Formdaki komut düğmeleri ile de eğitim sertifikasına ilgili yerleri yazdırmak istemekteyim.(textboxa çağrılan bilgiler başka bir excel sayfasına dağıtılacak)Son olarak da firmaların yapacağı ödemeler için checkboxlar işaretlenince bir sayfada hazırlanan firma listesinde o firmaya ait ödemeler gözüksün. Yardımlarınız için müteşekkir olacağım.Saygılarımla.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Toparladıklarını incelemeye çalıştım , gömülü word ekleri ile birlikte satıştan operasyona , eğitimden muhasebesine kadar bir eğitim kurumunu takip edebilecek baya bir program düşünmeye çalışmışsın.

Dolayısı ile takıldığın yerde yardımdan daha çok şu da olsun bu da olsun tarzı bir tamamlama mı istediğin , ya da sadece sertifikanın basılması mı ?

Eğer bir yönetim programı oluşturmak ise amaç , bu deneme düzeltmeli 1 hafta ile 1 ay arasında tarafların güncel hayatının boş zamanlarında ilgilenilecek bir şey olur, dolayısı ile forumdaki diğer takılmalarda yardım isteyen arkadaşlara ayrılamayacak zaman yüzünden belki haksızlık da olabilir

Sertifikanın basılması yeter diyorsan, bunu vurgularsan elden gelen yardım o sayfa için esirgenmeyecektir.

Cems, Saygılar,
Dediğiniz gibi benim yapmak istediğim özelde birkaç şey var.Bireysel İş Güvenliği yapıyorum ve bu bilgiler benim sorumluluğumda.Özelde sertifikanın ilgili yerlerine textbox veya comboboxtan veri aldırmak,klasördeki dosyalara otomatik köprü kurmak(klasör isimleri komboda,dosya yolları listboxta olacak şekilde) ve excele nesne gömmek ve onu listboxtan çağırmak konularında yardım istiyorum.Userformun tamamını yüklemem tek tek nasıl yükleneceğini bilemememden dolayıdır.Teşekkürler.

Bireysel İş Güvenliği yapıyorum ve bu bilgiler benim sorumluluğumda.

Bu konuyu daha açmak gerek . ISG konusunu kısaca izah etmen yardım yolunu daha net gösterebilir.

Bireysel ne demek ? Bir kurumun içinde ve ona bağlı bir çalışan eğitim uzmanı olarak görev yapmak anlamına mı geliyor ya da bir kurumun kendisi ile organik bağ olmadan ama çağrı ya da anlaşma sonucu dışardan çalışan , o kurumun çalışanlarına standart ya da o işe uygun eğitimler vermeye yetkisi olan , karşılığında bir ücret alan " eğitmen tek kişi " mi . Yani nasıl bir işlem sonucunda bu sertifikaya ulaşılır ?

ISG uygulamaları konusunda net bir bilgim olmadığından bunları soruyorum , zira kaynak olarak alınacak isimler ve bunların aldığı eğitimleri numaralandırmak her ikisine göre farklı gidiş ve sonuçlar getirmelidir.

En önemli şey de SRC ADR ODY ÜDY eğitim ve sertifikalarının devlet kurumlarına bildirilmesi gibi bir zorunluluk var mı ? Zira var ise bu da ayrı bir step , isimlerin önce devlete bildirilmesi ve açılan eğitimler sonunda verilecek sertifikaların da standart numaralandırılması gerekir.

Yok bu kadar detayına gerek yok ben sadece sertifika basmak istiyorum dersen , ustalarca halihazırda yapılan örnekler üzerinden , bir isim listesi ve sertifika üzerine çekilmesi , hatta word üzerinde adres mektup birleştirme ile de yapılabilir. Ama bu step üzerinden geriye , programvari bir sisteme yurume olmayacaktır.

Konuyu bilmediğimden daha anlamak ve anlattırmak için biraz deşmek istedim zira , görülen o ki aynı durumda daha başka üyeler var ve naciz internetten kısa bir süre araştırdığım şekli ile aklı başında bir program da pek yok , olanlar ise 2 3 sayfada yerleşik excel fonksiyon uygulamasından ibaret ve yeterli değil , userform üzerinde ve güvenlik çemberi altında hiç değil .

Son düzenleme:
Sayın cems ,ilginize çok teşekkür ederim.Bilgisayara epey zaman bakamadığım için geç yazıyırum,kusuruma bakmayın.
Bireysel iş güvenliği demek kendi adına serbest çalışan isg uzmanlığıdır..Yani aracı kurum olmadan kendi müşterilerimizi buluuz ve bizim onlara verdiğimiz hizmet süresince SGK mızı yatırırlar. Dolayısıyla ayluk 15-20 firmaya bile bakabiliriz.Yaptığımız iş ise temelde aynı,Risk analizleri,acil eylem planları,isg eğitimleri ve saha gözlemleri.Eğitimleri işverene bildirmemiz yeterli yani herhangi bir devlet kuruluşuna onaylatmıyoruz. Hizmet verdiğimiz işyeri başka bir ihale ile iş almışsa ,ihale açan kuruluş veya şirket isg eğitimi alınıp alınmadığını görsün diye yani.
Dediğiniz gibi böyle programla az da olsa var ama isg uzmanı için özel değil ben de kendime göre birşeyler yapmaya çalışıyorum.Temelde yapmak istediğim;firma kaydı yaptığımda o firma için sayfa veya klasör oluşturulacak,daha sonra o firmanın personelleri girilecek,eğitim sertifikası yazdırılabilecek ve baika bir klasördeki isg evraklarına (listboxtan çift tıkla)ulaşılabilecek bir userform hazırlamak niyetim. Bu konuda gelecek her fikir benim için önemlidir.
İlginiz için tekrar teşekkür.Saygılarımla.

Geri