• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

UserForm .exe Dosyası Gibi Çalışması..

Excel Vers. ve Dili
Türkçe 2007
Arkadaşlar Merhaba,
Sadece Userform'un bulunduğu Excel çalışma kitabının gizlenmesini istiyorum. Aşağıdaki sorguda yaşadığım sorunu ifade etmeye çalışacağım,
If Workbooks.Count = 1 Then
Application.Visible = False
Else
Application.Windows("gizle.xlsm").Visible = False
End If

Eğer sadece bir excel açık ise, Application.Visible=False koşulu ile uygulamayı gizlemek zorundayım. Aksi taktirde Application.Windows("gizle.xlsm").Visible = False koşulunu kullanırsak, arka planda çalışma kitabı görünmese dahi Excel uygulaması kalmaya devam ediyor. Fakat buradaki sorun; başka bir Excel dosyası açınca Application.Visible=False dediğimiz için Excel uygulaması görünmüyor ve diğer Excel dosyalarında çalışamıyorum.. Kısaca Formun bulunduğu Excel hiçbir koşulda karşıma çıkmasın, diğer Excel dosyalarında normal bir şekilde çalışmaya devam edebileyim..
Araştırma yaptım fakat bir sonuç alamadım, üstadlardan yardım beliyorum.. Teşekkürler..

Ekteki dosya exceli heraçılışta farklı uygulamada açar. Yani her dosya bağımsız çalışır.

Bu gibi konularda alternatif çözüm pek yok. Bulsanızda çok kullanışlı olmuyor.

Deneyin eğer sorun yaşarsanız kurduğunuz programı eski haline almak için , microsoftu onar seçeneği ile yapabilirsiniz

Ekli dosyalar

Merhaba
Alternatif olarak ek dosyayı deneyebilirsiniz
"Userform" klasörü içerisinde "Deneme.xlsm" ve "Deneme Aç.vbs" dosyaları bulunuyor
"vbs" dosyasını tıklayarak excel kitabını bağımsız açabilirsiniz, bu iki dosya aynı klasör içinde olmalıdır, ( "vbs" dosyasına istediğiniz yerde kısayol atayarak kullanabilirsiniz. Asıl dosyanızı yedekleyip detaylı denemeler yapmayı ihmal etmeyiniz)
https://we.tl/t-tGD7xYDTip
veya
https://www.dosyaupload.com/6q84

Son düzenleme:
Üstadlar ilgi ve alakanıza çok tşk ederim, yalnız bu olayı sadece excel dosyası ile çözmem gerekiyor, harici .vbs dosyası gibi metodlarla degil :) Aşağıdaki kodlarla kısmen çözüm aldım gibi, UserForm ShowModal=False olacak şekilde... Tek bir sıkıntısı var, birden fazla Excel açık olduğunda, Form hariç diğer Excel'leri kapatırsak Formun arkasında boş Excel uygulaması geliyor.. Yani Application.Visible = False koşulunu yeniden algılamıyor, auto_open değil de başka bir metodla ilerlenebilir mi bilemedim.. Değerlendirmelerinize sunarım :)

Sub auto_open()
UserForm1.Show
If Workbooks.Count > 1 Then
Application.Windows("gizleee.xlsm").Visible = False
Else
Application.Visible = False
End If
End Sub

Geri