• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

USERFORM' 10 SN SONRA OTAMATİK OLARAK KAPANSIN.

SEVGILI ARKADASLAR!

EK'TE GONDERDIGIM EXCEL DOSYASINDA START DUGMESINE BASILDIGINDA 1 DAKIKA SONRA USERFORM CALISIYOR VE DAKIKAYI GOSTERIYOR.

BENIM YAPMAK ISTEDIGIM ACILAN USERFORM'UN 15 SN SONRA KENDILIGINDEN KAPANMASI. EGER BUNU YAPABILIRSEM PROGRAM OTAMATIK OLARAK 1 DAKIKA SONRA TEKRAR USERFORM'U ACIYOR VE BOYLECE PROGRAM HIC MUDEHAL OLMAKSIZIN SUREKLI CALISABILIYOR.

BIR DE DAKIKANIN GOSTERDIGI RAKAMIN YANINDA CURSOR'UN YANIP SONMESINI ISTEMIYORUM. DAHA DOGRUSU CURSORUN OLMASINI ISTEMIYORUM.

BU KONUDA BANA YARDIMCI OLACAK ARKADASLARA SIMDIDEN TESEKKUR EDERIM.

UserForm'un Initialize'sine aşağıdaki kodlar,

Kod:
Private Sub UserForm_Initialize()
Application.OnTime Now + TimeValue("00:0:10"), "kapat"
End Sub

Boş bir modüle

Kod:
Sub kapat()
Unload UserForm1
End Sub

Bu arada,zamanlamalarında bir kargaşa var.Durmadan UserForm1 etkin oluyor.İnceliyemedim..

SAYIN XXRT ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM! CEVABINIZ SORUNUMU ÇÖZDÜ.

DAKIKANIN GOSTERDIGI RAKAMIN YANINDA CURSOR'UN YANIP SONMESINI ISTEMIYORUM. YANI CURSORUN DA OLMASINI ISTEMIYORUM. BU KONUDA DA YARDIMCI OLABILIRMISINIZ?

SAYGILARIMLA,

Selamlar,

Textbox1 enabled özelliğini False yaparsanız cursor yanıp sönmez yada textbox yerine label kullanmayı deneyin.

COST_CONTROL, Teşekkürler bende tam aynı cevabı
yazacaktım.. :hey:

Sayın rdeniro, Forum Kuralları okuyunuz.Büyük harf kullanmayınız.

Forum Kuralları' Alıntı:
Büyük Harf Kısıtlaması:
- Mesaj yazarken büyük harf kullanmak bağırmak anlamına geleceği için yazılarınızı kesinlikle büyük harf kullanarak yazmayınız

Birde Textbox'a ait özellikleri içeren makaleyi inceleyiniz.
http://www.excel.web.tr/viewtopic.php?p=19676#19676

Kolay gelsin..

Sayın COST_CONTROL ve xxrt!

Textbox yerine Label kullanmayı ben de düşünmüştüm ama ControlSource 'u yani bu örnekte A8 hücresinin Label'e nasıl yazılacağını bulamadım. Textbox1 enabled özelliğini False yaptığımda ise yazı saydam oldu. Bu sebepten Label kullandığımda istediğim hücreyi Label'e yazdırmam için ne yapmam gerekir?

Her ikinizede cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

Aşağıdaki gibi deneyiniz...

Label1.Caption = Sayfa1.Range("a1").Value
End Sub

userform her türlü ekranda çalışsın.

Sayın COST_CONTROL ve xxrt!

Öncelikle özür dilerim! şehir dışında olduğum içim son mesajınızı şimdi alabildim. Verdiğiniz label ile ilgili kod ile istediğim hüceyi label'e yazdırabildim. Ancak, hücrenin rengini, kalınlığını, büyüklüğünü ve diğer özelliklerini ayarlayabilmem için diğer kodlarını da bilmem gerekiyor. Bunları öğrenebileceğim bir yer var mı?

Bir de örnekte verdiğim dosyayı start ile çalıştırdığımda UserForm dakikaka bir açılıyor ve sizden öğrendiğim bilgiler sayesinde açıldıktan 15 sn sonra kapanıyor. Yanlız Excel dosyasını simge durumuna küçülttüğümde ekranda ister internet explorer ister masaüstü ister bir oyun açık olsun Userform yine her dakikada bir ekrana gelip 15 sn sonra kaybolabilir mi?

Bu konuda bana yardımcı olursanız çok ama çok sevinirim.

Saygılarımla,

UserForm'un Initialize'sine aşağıdaki kodlar,

Kod:
Application.OnTime Now + TimeValue("00:0:10"), "kapat"
End Sub

Boş bir modüle

Kod:
Sub kapat()
Unload UserForm1
End Sub

Bu arada,zamanlamalarında bir kargaşa var.Durmadan UserForm1 etkin oluyor.İnceliyemedim..

Yukarıdaki kodları kullandığımda resimdeki hatayı alıyorum.
Yardımcı olabilir misiniz?

Şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

• 2.jpg
    2.jpg
    5 KB · Görüntüleme: 4
Geri