• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

User Form veri girişi yardım

Excel Vers. ve Dili
officexp türkçe
Herkese iyi günler. Excel de vba ile bir personel maaş veri giriş formu yapmaya çalışıyorum. Vba konusuyla sadece 3 gün önce tanıştım. ama tahminimden zormuş ve açıkcası kıvıramadım. Forumu alt üst etmeme, yabancı bir çok kaynağa göz atmama rağmen olmadı. Sadece şekilsel alt yapıyı oluşturabildim. Eğer vakti olup da beni yönlendirebilecek birisi varsa çok sevinirim. Durumu ayrıntılarıyla tabloda anlatmaya çalıştım. Şimdiden herkese çok teşekkür ederim.

İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

Öncelikle aramıza hoşgeldiniz.

Eğer dosyanızı Excel 2003 formatında eklerseniz daha çabuk cevap alabilisiniz.
Ayrıca bence yapmak istediklerinizi adım adım paylaşsanız daha sağlıklı olur.
Açıkçası belirttiklerinizin hepsini yapacak kadar çok zamanım yok..

iyi Çalışmalar..

2003 olarak ekledim. İlginiz için şimdiden teşekkür ederim. Adım adım konuları yazma konusunda haklısınız ama bimeyince adımları da kestirmek güç açıkcası. Ası konu şu; formadki textbox a girilen değerleri ilgili hücrelere kaydet butonuna bastıktan sonra yazdırmak. ve bunu bir kayt oalrak almak istendiğinde daha sonra çağırabilmek. Asıl problem şu aşamada bu. Forumda bazı örnekleri inceledim. Ancak bulabildiklerim textboxlara girilen değerleri sırayla hücrelere yazıyor ve rakam metin ayrımı yapmıyor ayrıca veya satırdaki değerlerin herhangi bir tanesinde değişiklik yapılmak istense tüm satırı o haliyle alıp yeni bir kayıt oluşturuyor. Anlatımım için üzgünüm tecrübeden uzak farkındayım ama anlayacağınızı ümit ediyorum.

Ekli dosyalar

2003 olarak ekledim. İlginiz için şimdiden teşekkür ederim. Adım adım konuları yazma konusunda haklısınız ama bimeyince adımları da kestirmek güç açıkcası. Ası konu şu; formadki textbox a girilen değerleri ilgili hücrelere kaydet butonuna bastıktan sonra yazdırmak. ve bunu bir kayt oalrak almak istendiğinde daha sonra çağırabilmek. Asıl problem şu aşamada bu. Forumda bazı örnekleri inceledim. Ancak bulabildiklerim textboxlara girilen değerleri sırayla hücrelere yazıyor ve rakam metin ayrımı yapmıyor ayrıca veya satırdaki değerlerin herhangi bir tanesinde değişiklik yapılmak istense tüm satırı o haliyle alıp yeni bir kayıt oluşturuyor. Anlatımım için üzgünüm tecrübeden uzak farkındayım ama anlayacağınızı ümit ediyorum.

dosyana alternatif olsun diye farklı bir dosya ekliyorum bütün verileri aynı sayfaya kayıt edeceksiniz. buradan istediğiniz. bölümü yeşil texbox nesneleriyle süzeceksiniz. ve rapor sayfasına aktaracaksınız.

Ekli dosyalar

Alakanız ve emeğiniz için teşekkür ederim ancak. Tablob istediğim hedefe ulaşmakta bana yardımcı olmuyor. Rapor çıkartmak ikinci planda şu an için.
Benim amacım bir taraftan tabloyu oluştururken bir taraftan kafamdakilerin nasıl yapıldığını öğrenmek ve böylelikle paylaşımı arttırmak. Yine de teşekkür ederim

Geri