Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
User form üzerindeki listboxta secilmiş satıra renk verme
Herkese merhaba, user form üzerinde listbox var burada çift tıklama ile sectiğimiz bir satıra nasıl renk verebiliriz acaba ? Renklendirme işlemi Checkbox yardımıyla olsa mesela .
Teşekürler ilginiz için ,peki şu şekilde birşey yapılabilir mi.
listboxtansatırı sectiniz, bir checkbox eklediniz, checbox u işaretlediğiniz zaman excel sayfasında sectiğimiz satırı boyadı ?
Dosya ekte. daha öncede yazmıştım fazla ilgilenen olmamıştı kopyalayıp yapıştırıyorum... Excelde belli kriterlere göre sınıflanmış verileri sadece user formu kullanarak yapmak istiyorum yeniyim birşeyler yaptım denedim olmadı beceremedim. Ekteki dosyada ad soyad kısmına-müşteri no kısmına-risk numarası kısmına aranacak veriyi yazdığımda listbox1 'e sadece bulunan satırın tamamını almasını, sonra checkboxlarda yazdığım gibi yine sadece secilen satrın tamamını sarı-kırmızı yada yeşile boyama işlemi konusunda bana yardımcı olursanız cok sevinirim. Boyanmış satırları mesela hatalı uygulamaları göster ve yazdır dediğimde de de listbox tan görünmesini nasıl yapabiliriz. Enson olarak da tespitleri yazdığımda süzdürülmüş satırımın yanındaki ilk boş hucreye(örnekte N sutununda süzdürülmüş satrın yanındaki ilk boş hücre) nasıl yazdırabilirim. Karışık ve zor farkındayım. Mümkünse yardımlarınızı bekliyorum.
özet olarak veri aramalrını ve veri girişlerini userform üzerinde yapıp en son kaydet dediğimde de tüm değişikliklerin Excel sayfasına kaydedilmesi gerekiyor. Son olarakda aradığım veriler listboxta listelenince üzerine tıkladığım zaman, mavi yazıyla yazılmış müşteri no merkezi fiş no miktar tarih açıklama( Excel sayfasındaki fiş açıklama1 e karşılık geliyor) kısmında görünmesi gerekiyor.
örnek dosya içinde ben yazabildiğim kadar birşeyler yapmaya çalıştım.
Merhaba, listbox dolu gözükebilir, arama 3 kritere göre de yapılabilecek cok teşekkür ediyorum bu arada. Ad soyad kısmı M nin içinden gelecek ad soyad m sutununa dahil hücrelerde.
Korhan Bey çok çok teşekkür ederim cok sağolun kaç gündür uğraşıyordum siz şak diye yapmışsınız ellerinize sağlık. Bende üzerine birkaç sey ekledim örneğin listboxtaki satıra daubleclick yapınca verileri ilgili textboxta gönderiyor ama sanırım yine birseyi yanlış yaptım su kodu yazıyorum
doubleclick yaptığımda veriler textboxa yerleşiyor fakat bu seferde aramalar aktif olmuyor arama kutucuklarına aradığım şeyi yazınca örneğin ahmet yazıyorum listbox boş görünüyor. KAYDET butonuna bastığımda da aynı şey oluyor.Nasıl düzeltebilirim, bu arada hatalı uygulamaları göster dediğimde kırmızı renktekiler gelecek. Çok teşekkür ederim tam istediğim gibi olmuş tam.
Korhan Bey ellerinize sağlık çok iyi cok güzel tam aradığım şey budur ama tek bir sıkıntı var, dataa sayfasına yeni veriler yüklediğimde arkadaki excell sayfasında sadece en üst satır seciliyor listboxtan cift tık yapıyorum yine yanlızca data sayfasındaki en üst satır aktif oluyor tek sorun bu, çabalarınız emeğiniz ve sabrınız için cok cok teşekkür ederim.
Korhan Bey, tamamdır ilk sutunu silip kodları ayarlayınca halloldu. Elleriniz dert görmesin çoook çok teşekkür ederim tam istediğim ibi olmuş,zahmet verdim sizede, zaman ayırdığınız uğraştığınız için teşekkür ederim.
Son bi soru sorup bu olayı tamamlayım . aynı çalışma kitabına yaklaşık 13-14 tane yeni sayfa ekleyip (herbirinin ismi farklı olmak kosuluyla) userform üzerine de combobox ekleyip ,comboboxta eklediğimiz sayfaların ismi gözükse ve comboboxtan sayfayı sectiğimizde userform o sayfadaki verilere göre işlem yapsa mükemmel birşey ortaya cıkacak. Korhan bey, siz kod yazarken data sayfası ismindeki sayfaya göre yazmıştınız bunu düzenleme imkanımız var mı. Örneğin : data sayfasının olduğu yerde user form açılıyor, comboboxtan 3.sayfayı seciyoruz userforma listboxa vs 3. sayfadaki veriler geliyor ve orada işlemleri yapıyoruz, comboboxtan 10sayfayı seciyoruz........ böyle birşey mümkün olabilir mi ve herbir sayfaya userformu acacak düğmeyi nasıl taşıyabiliriz. Çok sey istediğimin farkındayım, affola.
Korhan Beyin büyük yardımıyla oldukça güzel oldu, ekte örneği gönderiyorum birtek eksiklik olarak #17 deki mesajda açıkladığım sorunlar kaldı. ilgilenirseniz sevinirim . ben bir combobox ekledim sayfalar çıkıyor safalara gidiyor, label ekledim comboboxta sayfayı seçince labeldede gözüküyor.geri kalanına yetemiyorum.
Korhan Bey,teşekkürler elinize sağlık, yanlız şöyle bir sorun cıktı ; örneğin " bireysel krediler 140.200 konut" sayfasına aynı data sayfasındaki gibi bilgileri giriyorum orada ad soyad risk numarası ve müşteri noya göre arama yapıyorum tespit kısmına veri giriyorum kaydet diyorum( kaydet demesemde aynı şey oluyor) arama verilerini siliyorum direkt listbox'a data sayfasındaki veriler geliyor. Aşagıda comboboxta sayfayı secsem bile tekrar sayfayta gitmiyor. Ellerinize sağlık çok teşekkür ederim. Tek sorun bunlar kaldı.
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.