• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

User form initialize olayında hatam varmı

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
Selem arkadaşlar

ekte göndermiş olduğum user form arada bir hata veriyor.bu hatanın rowsource olayında olduğunu tahmin ediyorum.dosyanın userform initailize kısmını incelermisiniz bir hatam varmı.birde userform show dediğimizde biraz yavaş açılıyor.

şimdiden çok teşekkürler

kurtuluş erdoğan

Merhaba,

Dosyanızı eklemeyi unutmuşsunuz.

Merhaba arkadaşlar

userformum arasıra hata veriyor.bu hatayı herzaman vermiyor.bu hatanı userform initailize olayında kaynaklandığını düşünüyorum.sizden ricam userform initialize olayına bir bakarmısınız.
Userform show biraz yavaş açılıyor neden olabilir

saygılarımla
kurtuluş erdoğan

Ekli dosyalar

Arkadaşlar yokmu yardım edecek lütfen çok acil bir durum pazartesiye yetiştirmem gerekiyor.

Selamlar,

Ben dosyanızı inceledim. Formunuz açılışta hata vermiyor. Siz hangi işlemi yaparken hata alıyorsunuz.

merhaba korhan bey

öncelikle ilginiz için teşekkür ederim

ya bu ara sıra oluyor.siz incelediniz initialize de bir hatam varmı..rowsource ve additem...dikkat ettiyseniz farklı sayfalarda combobox ve listbox veri çekiyorum bu yazılımlar oğrumudur acaba

Selamlar,

Formunuzun yavaş açılmasının sebebi ComboBox nesnelerine tüm yüklemeleri döngü ile yapmanızdan dolayıdır. Örneğin ComboBox1 nesnesi için aşağıdaki şekilde veri yüklemesi yapabilirsiniz.

Kod:
ComboBox1.RowSource = "[COLOR=red]'[/COLOR]KOD LİSTESİ[COLOR=red]'[/COLOR]!A2:A" & ['KOD LİSTESİ'!A65536].End(3).Row

Diğerlerini de buna bakarak siz yapmaya çalışın.

korhan bey

dediğiniz gibi yaptım

Private Sub UserForm_Initialize()

ListBox1.ColumnCount = 13
ListBox1.ColumnWidths = "40;150;100;100;20;30;35;20;20;100;100;100;100;50"

ListBox1.RowSource = "B2:O" & [A60000].End(3).Row
CommandButton2.Enabled = False
CommandButton3.Enabled = False
Me.Height = 350
Me.Top = 40
Me.Left = 200

ScrollBar1.Max = [A60000].End(3).Row - 1
Slider1.Max = [A60000].End(3).Row - 1
ComboBox1.RowSource = "KOD LİSTESİ!A2:A" & Worksheets("KOD LİSTESİ").[A60000].End(3).Row
ComboBox2.RowSource = "KOD LİSTESİ!B2:B" & Worksheets("KOD LİSTESİ").[b60000].End(3).Row
ComboBox3.RowSource = "FİYAT LİSTE!B2:B" & Worksheets("FİYAT LİSTE").[b60000].End(3).Row
ComboBox10.RowSource = "FİYAT LİSTE!B2:B" & Worksheets("FİYAT LİSTE").[b60000].End(3).Row
ComboBox11.RowSource = "FİYAT LİSTE!B2:B" & Worksheets("FİYAT LİSTE").[b60000].End(3).Row
ComboBox12.RowSource = "FİYAT LİSTE!B2:B" & Worksheets("FİYAT LİSTE").[b60000].End(3).Row
ComboBox13.RowSource = "FİYAT LİSTE!B2:B" & Worksheets("FİYAT LİSTE").[b60000].End(3).Row

End Sub

ancak şu hatayı veriyor

run time error 380
could not set the rowsource property.invalid property value

Row source ile veri alırsanız sayfa adlarınızn arasında boşluk olmamalıdır.
Sayfa adlarınızdaki boşlukları kaldırın.Kodlarınızı o duruma gör e yazın.:cool:

Selamlar,

Üstteki mesajımdaki kodda kırmızı renkle belirttiğim tek tırnakları eklemeyi unuttuğunuz için hata mesajı alıyorsunuz.

Geri