• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

User Form Açıkken Dosya Kullanımının Engellenmesi

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016
Merhaba arkadaşlar. User Formun olduğu excel dosyasının sayfaları kullanılamasın ama diğer excel excel dosyalarında çalışılabilsin. Bu noktada tüm excel programının ve diğer dosyaların değil sadece içinde bulunulan dosya sayfalarının engellenmesi.

Merhaba arkadaşlar. User Formun olduğu excel dosyasının sayfaları kullanılamasın ama diğer excel excel dosyalarında çalışılabilsin. Bu noktada tüm excel programının ve diğer dosyaların değil sadece içinde bulunulan dosya sayfalarının engellenmesi.

Formun olduğu dosyadaki sayfaları kilitleyin.
Eğer birden fazla dosya açık olduğunda hücre referans karışıklığı varsa, tam ref. vermeniz gerekir.

Ör:
Kod:
set wb = thisworkbook
set sh = wb.sayfa1
sh.[a1] = "Diğer dosyalar açıkken yalnız bu dosyanın hücresine yazıldı."

Sayın Zeki Gürsoy çok teşekkür ederim. Kodu uygulama becerisi gösteremedim. Dosyayı ekledim. Sizin eklemeniz mümkün olur mu ?

Ekli dosyalar

Sayın Zeki Gürsoy, lütfen cahilliğimi mazur görün. Ancak dosya aynı gibi sanki !!

Diğer açık dosyalar varken test ettiniz mi?

aaa çok özür dilerim sayın Zeki Gürsoy. Çok teşekkür ederim, bu da güzel bir fikir, düşünememiştim. Ancak şu aşamada gereksinim duyduğumuz husus, kullanıcının içinde bulunulan dosyanın sayfalarını kullanamaması. Yani sadece User Form üzerinden çalışması.

Açılışta, "Application.Visible = False" diyerek exceli gizleseniz olur mu?

o maalesef olmuyor. Kullanıcılarda excel düzeyi oldukça düşük. O şekilde yapılırsa, tek başlarına sorunu çözemezler, dolayısıyla programı kullanmazlar.

Geri