• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Ürünlerin kendi içinde toplamı

Excel Vers. ve Dili
türkce
mkqR8R.png

Merhaba öncelikle yardımlarınız için tşk ederim.
benim yapmak istedigim. muhasebe ofisinde çalışıyorum.
ve A Firmamızın satışlarını aktarıyorm.
bu göndermilş oldgum excel resmin de.öyle bir formül atmalıyım ki
bütün satırları aşağı çektigim de her faturanın altında ki stokları kendi içinde hem miktar olarak hemde tutar olarak toplayıp tek kalemde belirtmesini istiyorum.

örnegin C-20/25 LERİN MİKTARLARINI TOPLASIN L SÜTUNUNA YAZSIN
C-20/25 LERİN TOPLAMINI TOPLASIN M SÜTUNUNA YAZSIN
VE BUNU BÜTÜN FİRMALARA NASIL UYGULAYABİLİRİM.
C-30/37 VAR C-25/30 VAR

örnek :http://s5.dosya.tc/server4/1ml17x/SATIS__1_.xlsx.html
TEK KALEMDE GÖRÜNMESİNİ İSTİYORUM. C-30/37 60 MİKTAR 15.566 GİBİ
C-25/30 25 MİKTAR 9.876 GİBİ
ŞİMDİDEN TŞK EDERİM. İYİ ÇALIŞMALAR

Son düzenleme:
Başlığı konuya uygun yazarsanız daha iyi olacaktır. Saygılar

Aşağıdaki gibi deneyiniz.
Kod:
=ÇOKETOPLA(H2:H18;B2:B18;"C-25/30")

ne yazsam bilemedim ondan dolayı öyle yazdım tsk ederim.
hocam bu formül oluyor ama ben bunu bütün excele tanımlamam lazım 800 satıs var ve hepsi stoklu
bunları tek kalemde nasıl olabilir. bilmiyorum excell yükleyemedim. yükleseydim. daha iyi anlaşılırdı.
o resim. sadece öyle çektim. örnek olarak ama ondan 800 tane var kayıt. yapılabilirmi acaba?

hocam çok tsk ederim. olmuş ama ben tam anlatamadım. demek istedigim. sen genel toplamı almıssınız hocam. orada her iki kırmızı sütun arası bi fatura oldugu için her faturayı ayrı göstermesini isteyecektim. örnek olarak göndereyim.
http://s5.dosya.tc/server4/qm5t5m/SATIS.xlsx.html

ÖRNEK YAPTIM SİZE ZAHMET YAPABİLİRSENİZ ÇOK İYİ OLUR YOKSADA TSK EDERİM. YİNEDE

Sayın jaguar0007
Ben yapamadım:kafa:.Diğer uzman arkadaşlar ilgilenir. Konu Güncel

çok tsk ederim. hocam farklı birşey yapılabilirse çok iyi olur.heralde ilgilenen arkadaşlar olur.

yinede çok tsk ederim uğraştıgınız için. diger arkadaslar yapabilirse iyi olur inş.

Merhaba,

Formülleri ilgili hücrelere yazıp alt satırlara kopyalayın.

L3:

Kod:
=EĞER(VE(ESAYIYSA(H3);EĞERSAY(DOLAYLI("B"&ARA(2;1/($A$3:$A3<>"");SATIR($A$3:$A3))&":B"&SATIRSAY(M$3:M3)+2);B3)=1);ETOPLA(DOLAYLI("B"&ARA(2;1/($A$3:$A3<>"");SATIR($A$3:$A3))&":B"&KAÇINCI("Toptan Satış Faturası";$B3:$B$5000;0)+SATIRSAY(L$3:L3)+1);B3;DOLAYLI("C"&ARA(2;1/($A$3:$A3<>"");SATIR($A$3:$A3))&":C"&KAÇINCI("Toptan Satış Faturası";$B3:$B$5000;0)+SATIRSAY(L$3:L3)+1));"")

M3:

Kod:
=EĞER(VE(ESAYIYSA(H3);EĞERSAY(DOLAYLI("B"&ARA(2;1/($A$3:$A3<>"");SATIR($A$3:$A3))&":B"&SATIRSAY(M$3:M3)+2);B3)=1);ETOPLA(DOLAYLI("B"&ARA(2;1/($A$3:$A3<>"");SATIR($A$3:$A3))&":B"&KAÇINCI("Toptan Satış Faturası";$B3:$B$5000;0)+SATIRSAY(L$3:L3)+1);B3;DOLAYLI("H"&ARA(2;1/($A$3:$A3<>"");SATIR($A$3:$A3))&":H"&KAÇINCI("Toptan Satış Faturası";$B3:$B$5000;0)+SATIRSAY(L$3:L3)+1));"")

.

ömer bey denedim excel ama olmadı sizden ricam excel olarak gönderebilirmisiniz ? bu nasıl bir formül ya

Eki inceleyin. Dosyanızı 50 satır olarak düzenledim. Siz formülü bu haliyle kendi dosyanıza kopyalabilirsiniz. Formül içindeki son satırı aralığını 5000 olarak yazdım, isterseniz onuda artırabilirsiniz.

Satır sayısı 5-10 bin civarlarında oluyorsa formül yerine makro kullanmanızı tavsiye ederim.

http://s5.dosya.tc/server4/wtzqnf/SATIS__1_.rar.html

.

Ekli dosyalar

hocam cok teşekkür ederim allah razı olsun. valla süpersiniz. o formül ne öyle ya. 3 sayfa formül siz nasıl ayarladınız böyle ya elinize kolunuza saglık cok tsk ederim.

Rica ederim.
Aslında formülün ana mantığı kısa ve basit fakat toplam ve ölçüt aralığının adresini oluşturmak için uzatmak zorunda kaldım.

İşinize yaradığına sevindim.

İyi çalışmalar.

Geri