• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Ürüne göre KDV hesaplatma(makro ile)

arkadaşlar aynı evrak üzerinde 2 farklı kdv oranı uygulanabiliyor. elimdeki tabloya ürüne göre kdv hesaplatmam gerek. 2 farklı kdv sütunu var ürünün alacağı kdv değerine göre o satırda toplam kdv leri hesaplayacak bir şeyler yazdım fakat sonuca ulaşamadım. tablonun bir çok ayrıntısını farklı yerlerde kullanıyorum. bu yüzden kod ile kdv oranlarını hesaplatmam gerekecek. Dosyanın içersine bakılırsa ne yapmak istediğim daha detaylı anlaşılıyor. O yüzden burada uzunca anlatmak istemiyorum.

Ekli dosyalar

• KDV.rar
    KDV.rar
    17.8 KB · Görüntüleme: 15
verdiğiniz destekten dolayı öncelikle teşekkür ederim. verdiğiniz kodlar bu tablo üzerinde işimi gördü. ama dikkat ederseniz kdv oranları k7 ve L7 hücrelerinde veriyorum. bazı ürünlerde KDV oranı %1 de olabiliyor. bu durumda kodları değiştirmek gerek meyecek mi? yani %8 ve %18 göre değil de k7 ve L7 hücrelerine göre işlem yaptıramaz mıyız?

Merhaba sayın turk-x. Payalşım için teşekkürler. Sayın canercan02 çok güzel bir konu açmış. Dosya şu şekilde olsaydı nasıl bir kod gerekirdi. Bu konuda bir yardımınız olabilir mi ?

Ekli dosyalar

Sayın canercan02 dosyanızda da 8 ve 18 dışında Kdv Sütünu olmadığı için o şekilde yaptım.

Sayın SerdarOkan sizin dosyanıza açıklık getirebilirseniz yardımcı olucam.
Sizin dosyanızda data sayfasındaki ürün adına göre kdv oranını belirleyip İşlemler sayfasında hesaplama yapsa yeterli olur mu?

Son düzenleme:
Sayın canercan02
düzeltilmiş dosya ektedir.

Ekli dosyalar

Sayın turk-x ilginize çok teşekkür ederim. Aslında açıklamayı eksik bırakmışım gerçekten. bundan dolayı özür dilerim. Eğer mümkünse şöyle bir çalışma çok harika olurdu :

YEŞİL Alanlar : Kullanıcı tarafından elle giriliyor

MAVİ ALANLAR (DATA sayfasından getiriliyor)
1) ISLEMLER sayfasında Ürün ve Müşteri seçildiğinde o kombinasyonu DATA sayfasında eşleyip uygun fiyatı bulması
2) O ürüne ve o müşteriye denk gelen fiyatı bulduğu mantıkta aynı şekilde KDV oranını ve kodu bulması.

TURUNCU Alanlar Elle Girilen ve DATA sayfasından gelen veriler ile ilgili hücrelerdeki formüller ile otomatik hesaplanıyor.3)

Yani sayın turk-x buradaki kod beklentisi şu odak üzerine : ISLEMLER sayfasında el ile girilen müşteri ve ürün bilgisi kombinasyonuna DATA sayfasında denk gelen fiyatı + kdv + kodu boş satırlara yapıştırmak.

Bilmiyorum belki biraz zaman laıcı veya imkansız bir kod olabilir. Sizce pek mantıklı değilse zamanınızı almak istemem. İlginiz için tekrar teşekkür ederim.

Sayın turk-x, "hadde canım" diye mesaja girecektim ama sonra düşündüm admin'ler kızar diye vazgeçtim. Yani ne kadar takdir etsem az. Dahiyane bir çalışma. Çok teşekkür ederim, sizler gibi insanların var olduğunu bilmek insana ilham veriyor. Sağolun, var olun.

Serdar bey
Teşekkür ederim...
basit mantıkla yapılmış bir kodlamadan ibaret olan bi dosya için bu kadar abartıya lüzum yok:)
Excelde ilerledikçe excelin yapılabilirliği karşısında Zamanla bu kodlama sizede basit gelmeye başlayacaktır.

Sayın turk-x, inanın tamamen samimi duygularımı yazdım, asla kasıtlı bir abartı söz konusu olamaz. Tabii biz meslekten programcı veya konu ile üst düzeyde ilgili olmadığımız için bu tür kodlar bize inanılmaz geliyor. Tekrar teşekkür ederim, sağlıcakla kalın.

Sayın turk-x, inanın tamamen samimi duygularımı yazdım, asla kasıtlı bir abartı söz konusu olamaz. Tabii biz meslekten programcı veya konu ile üst düzeyde ilgili olmadığımız için bu tür kodlar bize inanılmaz geliyor. Tekrar teşekkür ederim, sağlıcakla kalın.

Değerli serdarokana katılıyorum ve hak veriyorum.

Kodlar makrolar inanılmaz geliyor. Evren Gizlenin Muygunun az kulağını çınlatmadım :)

Sayın canercan02 dosyanızda da 8 ve 18 dışında Kdv Sütünu olmadığı için o şekilde yaptım.

Sayın SerdarOkan sizin dosyanıza açıklık getirebilirseniz yardımcı olucam.
Sizin dosyanızda data sayfasındaki ürün adına göre kdv oranını belirleyip İşlemler sayfasında hesaplama yapsa yeterli olur mu?

sayın hocam teşekkürler verdiğiniz kodalar ile işimi gördüm. ama 8 ve 18 yerine yazılacak değerler değişebilir fakat her ne olursa olsun K7 ve L7 hücrelerine yazılacak değerler olduğu için = "8" ve ="18" değerleri yerine =sheets("sayfa1").range("K7").value ve =sheets("sayfa1").range("K7").value değerlerini yazınca sorunum çözüldü. ilginden ve gösterdiğin yoldan dolayı teşekkürler. sağlıcakla kal

SAYIN canercan02

düzenlenmiş halini eklemiştim sanırım farketmediniz:)
olsun sorununuz çözüldüyse gerisi o kadar önemli değil...

Geri