Arkadaşlar üniversite öğrencisiyim bir proje için excel öğreniyorum. Uzun süredir cebelleşmeme rağmen içinden çıkamadığım bir durum var. Lütfen yardımcı olursanız sevinirim. Teslim tarihi yaklaştı ve çok önemli.
Konuya gelirsek, arkadaşlar elimde ürün ağacını gösteren bir tablo var. Bunu excel satırlarına yaydırmaya çalışıyorum. Teker teker yapabilmeyi çok isterdim ama uğraştığım çalışma 18bin+ satırdan oluştuğu için elim kolum bağlandı desem yeridir.
Kabaca uğraştığım tablo şuna benziyor.
Yani Part A, 1 tane Part B ve 1 tane Part C'den
Part B ise 2 tane Part D'den oluşuyor. Bunları tek satıra yaydırmaya çalışıyorum.
Şunun gibi
Burda E2 hücresinde sorun yaşıyorum. Vlookup fonksiyonunu yazınca Direk ilk satırdaki Part B'yi arayıp yazıyor. Onu yoksayıp 2.yi aratmasını başaramıyorum.
Lütfen bir yol gösterin arkadaşlar gerçekten çok önemli.
Konuya gelirsek, arkadaşlar elimde ürün ağacını gösteren bir tablo var. Bunu excel satırlarına yaydırmaya çalışıyorum. Teker teker yapabilmeyi çok isterdim ama uğraştığım çalışma 18bin+ satırdan oluştuğu için elim kolum bağlandı desem yeridir.
Kabaca uğraştığım tablo şuna benziyor.
Yani Part A, 1 tane Part B ve 1 tane Part C'den
Part B ise 2 tane Part D'den oluşuyor. Bunları tek satıra yaydırmaya çalışıyorum.
Şunun gibi
Burda E2 hücresinde sorun yaşıyorum. Vlookup fonksiyonunu yazınca Direk ilk satırdaki Part B'yi arayıp yazıyor. Onu yoksayıp 2.yi aratmasını başaramıyorum.
Lütfen bir yol gösterin arkadaşlar gerçekten çok önemli.