ürün listeleme

Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
Merhabalar ekli dosyada icmal sayfasına müşteri numarasını yazdığımda liste sayfasında olan o müşterinin kategorisine göre eksik ürünlerinin alt alta listelenmesini istiyorum.Kendi tablomda bazı kategorilerde 30 satır kadar listelenecek ürün bulunuyor. Sağlıklı günler

Ekli dosyalar

Merhaba;
Tabletteki sonucunu bilmiyorum ama işlemi makrosuz (işlevlerle) istiyorsanız eki deneyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Alternatif olsun
  • Liste sayfanızdaki aralığı tablo (Tablo1) olarak tanımladım ki verileriniz artınca aralığınız da değişsin ve gereğinden fazla satır kullanmayarak formülü yormayalım.
  • İcmal sayfanızdaki hücre birleşimlerini iptal ettim ki hem düzen olsun hem de formüllere sıkıntı çıkarmasın. Ekte dosyanızda göreceksiniz.
  • Aşağıdaki formülü İcmal sayfanızdaki E5 hücresine yapıştırıp aşağı doğru çoğaltabilirsiniz.
  • Yardımcı sütun kullanılmamıştır.
=EĞERHATA(KAYDIR(Tablo1[[#Üst Bilgiler];[Varyant]];KÜÇÜK(EĞER((Tablo1[MNO]=$B$1)*(Tablo1[Bölge]=$D$1)*(Tablo1[Kategori]=$B$2)>0;SATIR(Tablo1[MNO])-1;"");SATIR()-4);0;1;1);"")

Ekli dosyalar

Alternatif olsun
  • Liste sayfanızdaki aralığı tablo (Tablo1) olarak tanımladım ki verileriniz artınca aralığınız da değişsin ve gereğinden fazla satır kullanmayarak formülü yormayalım.
  • İcmal sayfanızdaki hücre birleşimlerini iptal ettim ki hem düzen olsun hem de formüllere sıkıntı çıkarmasın. Ekte dosyanızda göreceksiniz.
  • Aşağıdaki formülü İcmal sayfanızdaki E5 hücresine yapıştırıp aşağı doğru çoğaltabilirsiniz.
  • Yardımcı sütun kullanılmamıştır.
=EĞERHATA(KAYDIR(Tablo1[[#Üst Bilgiler];[Varyant]];KÜÇÜK(EĞER((Tablo1[MNO]=$B$1)*(Tablo1[Bölge]=$D$1)*(Tablo1[Kategori]=$B$2)>0;SATIR(Tablo1[MNO])-1;"");SATIR()-4);0;1;1);"")

Yardımınız için teşekkür ediyorum. Tablette gayet düzgün çalışıyor.
Sağlıklı günler, selamlar

Merhaba;
Tabletteki sonucunu bilmiyorum ama işlemi makrosuz (işlevlerle) istiyorsanız eki deneyin.
İyi çalışmalar.

Sayın uygun çok teşekkür ediyorum. Dosya gayet düzgün çalışıyor.
Selamlar, Sağlıklı günler

Geri