• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

ürün dağıtım tablosu

Katılım
19 Ocak 2007
Mesajlar
104
Excel Vers. ve Dili
office 2003 Tr
Ek' teki dosyada ayrıntılı açıklamasını yaptım.
Aylara göre dağıtım yapmak istiyorum,
Yardımlarınızı bekliyorum, Saygılarımla !!!
 
Slm.
Tabloyu inceleyin.
 
Son düzenleme:
ürün dağıtım tablosu yeni

Sayın muygun genel olarak mükemmel olmuş ellerinize sağlık.
ancak; küçük bir eksiklik var, yeni dosyada açıklamasını yaptım.
Toplamları alırken siparişlere göre toplam alınarak düşülmesi gerekenler var.
Saygılarımla !!!
 
Son düzenleme:
Yardımlarınızı bekliyorum !!!!
 
Son düzenleme:
sAYIN HOCALARIM SİZLERİNDE YARDIMINIZI BEKLİYORUM.
SAYGILARIMLA
 
Syn. necokara;
Tablonuzdakileri örneklemek gerekirse
seçilen tarih'e , seçilen ürün'e ve seçilen katagoriye ait verilerin tek satırda gösterilmesini mi istiyorsunuz?
çünkü;tabloyu düzenlerken esnek olmasına dikkat ettim (bir ürün bir firma için veri teşkil ederken diğer firma için yok olabiliyor) O nedenle tabloda bulunan 5 seçenek doğrultusunda süzme kriteri oluşturdum.
Eğer istediğiniz birkaç kritere bağlı verilerin toplamı ise bunun çözümü basit. Yazılacak bir dizi formülü ile halledilir.
Bunu belirtirseniz yeniden düzenlenebilir.
Saygılar...
 
Sayın muygun;
Sizin yaptığınız çalışma çok güzel, ancak tek bir eksik yönü var.
Örneğin; bir üründen yüzlerce kez sipariş verilmiş ve karşılanmış olabilir. Aynı cins ürünler diğer sayfaya aktarılırken tamamı değilde toplanmış olarak her cinsten bir tanesi aktarılacak, bir üründen sipariş 10 kez verilmişse bunların toplamı alınacak ayrıca karşılanan miktarlarda toplanarak aktarılacak. Aktarılan sayfada her ürünün ayrı ayrı ve aylara görede toplamları alınacak şekilde sipariş miktarı ve karşılanma miktarları görülebilecek.
Eğer sizin çalışmanıdaki şekliyle aylara göre toplam alınabilirse ayrı sayfalarda aylara dağıtmaya gerek kalmaz.
Saygılarımla
 
konu hakkında görüşü olan varsa lütfen yazsın !!
 
Syn necokara;
Eklediğim tabloda
liste sayfasında
C1 hücresi (gün) (x girerseniz veri sayfasındaki tüm günler)
D1 hücresi (ay) (x girerseniz veri sayfasındaki tüm aylar)
E1 hücresi (yıl) (x girerseniz veri sayfasındaki tüm yıllar) süzme kriterini oluşturur.
F1 ve G1 deki seçenekler de aynı mantıkla işler.
Dolayısıyla;
Gün,ay,yıl, ürün cinsi ve katagori seçeneklerinin tamamına x girerseniz tüm tablonuzu ,
Bu seçeneklerin hepsini x ve sadece ay seçeneğini 5 girerseniz tüm tablonuzun 5. aya uyan verilerini tabloya getirmiş olursunuz. (aynı zamanda firma seçeneklerini de değiştirebilirsiniz)
gelen tabloda verilerin satırlara dökülmüş ilgili verileri yanısıra H2:S2 hücreleri arasında ilgili sütunların (yani süzülen verilerin) toplamını bulabilirsiniz.
Not: eğer istediklerinizle açıklamalarım yada tablo örtüşmüyorsa istediğiniz şekilde tablonuzu yeniden yorumlayalım.
İyi çalışmalar.
 
Sayın muygun söylediklerinizin hepsini anladım çok güzel olmuş elinize sağlık ancak sorun sadece veri sayfasına yazılan ürünlerin liste sayfasına aktarılırken tamamının aktarılması, benim istediği ise örneğin x katagorisi A cinsi üründen veri sayfasında kaç tane olursa olsun listeye bir kez toplamının yazılması
örnek : veri sayfasında;
x katagorisi A cinsi 10
x katagorisi A cinsi 15

listeye x katagorisi A cinsi 25 olarak toplamı yazılmalı,
toplam 25 adet ise ocak ayı seçildiğinde sadece o aya ait olan miktarı göstermeli gibi...ayrıca gönderilen miktarlarıda toplam sipariş miktarıyla karşılaştırarak sipariş tamamı gönderilmişse kalan 0 veya boş olmalı
anlatabildimmi acaba
 
Slm. Tablonuza bir sayfa daha ilave ettim.(topl) sayfası. Bu sayfada gri hücrelerden mouse ile seçim yaparak aylık toplam alabilirsiniz.(yanlız bu sayfadaki seçimlerinizde x seçeneğini kullanmayın)
Not: topl ve liste sayfaları lokal çalıştığından istemediğinizi silebilirsiniz. (silmeden aynı kriterleri seçerek iki sayfada da aynı toplamı oluşturduğunu teyid edin)
İyi çalışmalar.
 
Sayın muygun;
Toplam sayfasındaki çalışmanızda çok güzel, ayrıca liste sayfasındaki sipariş alınması ve karşılanması sırasındaki miktarların toplanmasıda istendiği şekilde olmuş ancak, takdir edersinizki yüzlerce ürünü toplam sayfasından tektek seçmek ve toplam miktarlarını ayrı ayrı görecek şekilde düzenlemek oldukça zor.
liste sayfasında görmek istediğim tarih bölümünde sadece aylar ve seçilen ayda hangi malzemelerden verilen sipariş miktarı ile karşılanan miktarlar.
Dolayısıyla liste sayfasında aynı ürünün bir kez sipariş ve karşılanma miktarını görebilmeliyim. (örneğin:1 çeşit üründen 500 kez sipariş verilmişse bunu liste sayfasında bir kez yazmalı ve toplam sipariş miktarı ve karşılanma miktarı toplanmış olarak gözükmeli)
Eğer mümkünse
saygılarımla !!!
 
Son düzenleme:
Slm.lar
Umarım gerekli değişikliği istediğiniz doğrultuda yapmışımdır.
İyi çalışmalar.
Not: (tablo yavaş çalışıyor. makro ile çözüm üretilirse daha seri olur.)
 
Sayın muygun ellerinize sağlık mükemmel olmuş.
Eğer çok olmazsam son bir şey daha var, aylar bölümünde bir sorun var, örneğin elmalardan bazılarını 4.ay olarak yazıyorum ancak toplam sayfasında 4. ay seçtiğimde göremiyorum. (toplamda ay seçildiği zaman o ay içinde alınan ve gönderilen ürünler ve miktarları gözükmeli, bir üründen toplam yılda alınan sipariş 100 ise ay seçildiği zaman sadece oya ait olanlar gözükmeli) ayrıca aylar bölümünden seçim yaparken toplam yılı da görmek için seçim yapma şansımız varmı ???
Kusura bakmayın sizide epey uğraştırdım.

saygılarımla
 
Son düzenleme:
Sayın muygun,
Üstte belittiğim eksik hususlarda yardımlarınızın devamını bekliyorum.

Saygılarımla !!
 
Merhaba syn.Necokara;

Öncelikle belirteyim ki, uğraşım benim için bir zevk o yönden rahat olun.Ve bir tabloyu en iyi kullanan kişi bilir. 2. şahıslar ancak yazılan açıklamalar ve tablodan anladığı doğrultuda yorumlar.Eklediğim tabloda;
1-gün,ay yada yıl için değer gireceksiniz. Örn: gün için x girerseniz günlere bakmaksızın diğer seçeneklere bakar.(Bu ay ve yıl içinde geçerli)
yani ay toplamı istiyorsanız sadece topl sayfasında D3 hücresine 1 ile 12 arası değer gireceksiniz (gün ve yıl kriterlerini x girin)
2-girdiğiniz bu tarih değerlerine uyanların ürün cinsleri bire indirgenerek ürün cinsi,katagori ve firma adı uyanlar toplanacak.
3-bu tabloda ürün ve katagori seçme yok (bunu tablo tarihe uyanlar içinden kendi yapıyor)
Tekrar inceleyin.
Not: dosya eklentisini güncelledim.
 
Son düzenleme:
sayın muygun,
tarih bölümü çok güzel ancak son bir sorun;
eklediğim dosyada sizin çalışmanız üzerinden istediğim hususu gösterebilmek için veri sayfasında süz yaparak ve liste sayfasında da 4. ay seçerek farkı göstermek istedim. Anlatabilirsem eğer sorun ;
veri sayfasında 4.ay seçili ve orada gözüken miktarlarla liste sayfasında 4. ay seçildiğinde gözüken miktarlar birbirini tutmuyor.
burada yapmak istediğim hangi ayı seçersem bana sadece oy aya ait yapılan işlemleri ve miktarlarını vermeli. bu kez bilmem anlatabildimmi ..
kusura bakmayın saygılar sunarım !!!
 
Slm.lar.
Üstte eklediğim son dosyayı güncelledim. Tekrar deneyin.
 
Sayın muygun,
Ellerinize, emeğinize sağlık, bu kez tam istediğim gibi olmuş.
Size ve sizin gibi değerli hocalarımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Sizlerin bu şekilde hiç bir karşılık beklemeden göstermiş olduğu yardımlaşma ve dayanışma örneği bizlere de azim ve daha fazla öğrenme heyecanı, başkalarına sizler gibi yardımcı olabilmek için daha iyi öğrenme hırsı vermektedir.

İnanın bu forum sayesinde hiçbir yerde öğrenemeyeceğimiz bilgilere ulaşıyoruz, sayenizde kendimizi geliştiriyor, exceli bildiğimizi zannederken meğerse yolun daha başında olduğumuzun ve öğrenmek için çok yol katetmemiz gerektiğinin farkına varıyoruz.

Şahşınıza ve tüm hocalara tekrar saygı ve selamlarımı sunuyor ve teşekkür ediyorum. İyi çalışmalar...
 
Geri
Üst