• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Üretim v18 ve Reçete Tanımlama Hk.

Excel Vers. ve Dili
EXCELL 2007
arkadaşlar merhaba,
excel de üretim maliyet tablosu arıyordum. internette buldum. yazan mali müşavir arkadaş gerçekten çok detaylı çalışmış ve güzel bir tablo ortaya çıkarmış.
ancak ben bu tabloya kendi muhasebe programımda ki ürün reçetelerini yazdıramadım.
interneten araştırdığım kadarıyla indis ve kaçıncı formülüyle yapılması gerekiyormuş ancak ben bu formülleri hiç kullanmadım.
yardım edebilirseniz sevinirim.
ilgili excel tablosu ektedir,
örnek olarak doldurdum.
Reçetelerde ki verileri üretimv18 talosundaki üretim reçete tanımları sayfasında bulunan ürün kodunun karşısına ilgili hammadde sarfiyat tutarının otomatik olarak yazılmasını / eşleştirilmesini yapmak istiyorum.

http://s5.dosya.tc/server/gktcpk/Uretim_Recete_Formul.rar.html

Teşekkürler.

Son düzenleme:
Dosyanızı dosya.tc, dosya.co, dosyayukleyin.com sitelerinden birine yükleyip bağlantı adresini paylaşabilirsiniz.

Reçeteler.xlsx çalışma kitabınızın URETIMv18 (1).xlsx çalışma kitabı ile aynı klasörde olduğu ve ikisinin de açık olduğunu varsayarak;

T8 hücresine;
Kod:
=EĞERHATA(İNDİS([Reçeteler.xlsx]Sayfa1!$C$1:$C$100;TOPLA.ÇARPIM((KAÇINCI($P8&"-"&T$5;[Reçeteler.xlsx]Sayfa1!$A$1:$A$100&"-"&[Reçeteler.xlsx]Sayfa1!$B$1:$B$100;0))));"")

formülünü yapıştırıp sağa doğru kopyalayınız.
Daha sonra da yeni muhasebe kodlarını yazarak aşağı doğru kopyalayınız.
Reçeteler.xlsx çalışma sayfasında en fazla 100 üncü satıra kadar veri olduğu varsayılmıştır.

Geri