• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Uretim Takip icin gunluk liste olusturma

omerfarukzorlu

Altın Üye
Katılım
11 Eylül 2012
Mesajlar
150
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Personal 2010
Versiyon: 14.0.7015.1000 (32 bit)
Dil: Japonca
Merhaba
Bir siparis takip listem var. Bu listeye urunun siparis miktari ve (F sutunu) tahmini bitis (G sutunu) tarihleri gibi bilgileri giriyorum. Bu tabloyu bir timeline (gantt chart)a cevirmek ve girdigim bilgilerin gunluk grafigini cikarmak istiyorum. Kendim bir formulle tahmini bitis tarihinden fabrika kapasitesi (D Sutunu) kadar gun geriden baslayarak yazdirdim ama artik sayilari yazdiramadim. Ornegin Fabrika kapasitesi gunluk 220 iken 500 siparis gelirse bunu 220,220 ve 80 olacak sekilde yazdirmasini istiyorum. Kendi yazdigim formulde basit bi sekilde siparis miktarini kapasiteye boluyor ve cikan gun sayisi kadar kapasiteyi yaziyo. Bu sekilde olunca cogu urun icin siparisten fazla uretim olmus oluyor,. Ornek dosyayi EKte sunuyorum.
Yardimlariniz icin simdiden tesekkur ederim.
 

Ekli dosyalar

Tesekkur ederim. Formul garip bi sekilde bi satir ya da sutun atlayinca duzgun calisiyor ama son gune yazdigi kapasitenin 2 kati oluyor bazen.
 

Ekli dosyalar

  • 無題.png
    無題.png
    9.4 KB · Görüntüleme: 16
Tesekkur ederim. Formul garip bi sekilde bi satir ya da sutun atlayinca duzgun calisiyor ama son gune yazdigi kapasitenin 2 kati oluyor bazen.

Formülün neden bu şekilde çalıştığını bende anlayamadım. Forumda konuyla alakalı uzman arkadaşlar destek olur inşallah.
 
Zaman ayirdiginiz icin tesekkur ederim.

Kendim biseyle yaparak su sekilde bi formul buldum.
=IFERROR(IF(AND(J$2<=$G3,J$2>$G3-($F3/$D3)),MIN($D3,$F3-SUM(OFFSET(J3,0,-(COLUMN(J3)-COLUMN($I3)),1,(COLUMN(J3)-COLUMN($I3))))),""),"")

ama bu sefer de hafta sonu ve tatiler dahil atama yaptigi icin problem oldu. Onun icinde su sekilde bi formul denedim ama tam calismadi.

=IFERROR(IF(AND(J$2=WORKDAY(J$2-1,1,holiday!$B$2:$B$999),J$2<=WORKDAY($G3,-1,holiday!$B$2:$B$999),J$2>WORKDAY($G3,-ROUNDUP($F3/$D3,0),holiday!$B$2:$B$999)),MIN($D3,$F3-SUM(OFFSET(J3,0,-(COLUMN(J3)-COLUMN($I3)),1,(COLUMN(J3)-COLUMN($I3))))),""),"")
 
En sonunda formulu su sekilde yazarak cozumu buldum. Ayri bi sheet de tatil gunlerini girdim ve hafta sonu ve tatil gunlerine atama yapmadi.

=IFERROR(IF(AND(J$2=WORKDAY(J$2-1,1,holiday!$B$2:$B$999),J$2<=WORKDAY($G3,0,holiday!$B$2:$B$999),J$2>WORKDAY($G3,-ROUNDUP($F3/$D3,0),holiday!$B$2:$B$999)),MIN($D3,$F3-SUM(OFFSET(J3,0,-(COLUMN(J3)-COLUMN($I3)),1,(COLUMN(J3)-COLUMN($I3))))),""),"")

Gunluk kapasitesi belli farkli fabrikalara siparisleri dagitmak icin yapilacak gantt chartta kullanmak isteyen olursa diye burada kalsin.
 
Geri
Üst