üretim programı

Excel Vers. ve Dili
excel2000 türkçe
maalesef işimi görmedi.istediğimi düzenleyerek tekrar ekli dosyada gönderdim.yardımcı olursanız çok sevinirim.

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Syn. nuyageva;
Ya tablonuzda yada açıklamanızda bir tezat var (yada ben anlayamadım).
1.sayfada hangi parça üretilirken hangi ürün kaç adet kullanılacağını belirtmişsiniz. (yani PARÇA1-ÜRÜN1 için 1 adet, PARÇA2-ÜRÜN1 için 2 adet, vs...)
2. sayfada hangi tarihte kaç adet hangi ürün üretilecek belirlemişsiniz. İşte sorun burda. (hangi parça için ürün1 kullanılacak?)
ve son tablonuzda;

NOT : (ÖRNEK OLARAK 01.01.2009 TARİHİNDE PARÇA1 TÜKETİMİ 500*2+300*2+600*2+690*2+360*2=4910 OLMALIDIR.) notunda miktarları neden 2 ile çarptınız (ürün ağacında bu sayı parça2 ye ait.?)
Ayrıca tablolarınızın (sağa ve aşağıya) ne kadar genişleme ihtimali var.
Yukarda belirttiğim ve anlayamadığım noktaları açıklarsanız tekrar bakarım.
İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
excel2000 türkçe
şöyle düşün.iki ayrı tablon var .birisinde hangi parçaları ne zaman üreteceğini giriyosun.diğer tablodada bu parçarlı üretirken kullanacağın parçaların miktarları var.bu iki tabloya istinaden ürettiğin ürünlerde kullandığın parçalrdan tarih tarih tüketeceğin miktarları nasıl bulursun?

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
2 sayısını nasıl bulduğunuzu bilmem gerek (bu yolu son tablodan başlayarak açıklayabilirmisiniz?)
Anladığım.
Son tabloda C6 hücresine kod yazacam (elde tarih ve parça adı var)
2. sayfada Tablo 2 ye bakacam
Bir tarih altında ürünler var 500,300 vs..
Yani ürün1den o tarihte 500 ad, ürün2 den 300 ad üretilecek o halde kullanım miktarları gerekli.
Ürün1 parça1 için 1 adet, ürün1 parça2 için 2 adet kullanılacak;
Şimdi hala bana 2 sayısını nerden bulduğunuz lazım?
Yada ben hala konuyu anlayamadım.