Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
sayın Hasan bey öncelikle ilginize teşekkür ederim; formülünüzde gayet güzel ancak ben isteğimi biraz daha açarsam daha iyi anlaşılır çalıştığım işyerinde personel işine bakıyorum işçinin yıllık ücretli izin formunu ekteki gibi kullanıyorum işyerinde cumartesi günleri iş günü (P.tesi,Salı,Çarşamba,Perşembe,Cuma,cumartesi) bu günlerin dışında kalan pazar günleri tatil birde ulusal bayram ve dini tatil günleri tatil başka bir deyişle işçiye ücretli yıllık izin verirken pazar günleri,Ulusal bayram günleri ve dini tatil günleri izin gün sayısına dahil edilmiyor benim örneğime bu yönde bir formül yazıverirseniz memnun olurum iyi günler
Tam iş günü fonksiyonunda cumartesi pazar sayılmıyor kullanıcı tanımlı fonksiyon olması gerekiyor. aşşağıdaki fonksiyonda sadece pazarları hesaplamıyor. Sizin yapacağınız iki tarih arasında resmi ve dini tatiller olduğu zaman onu çıkarmak oda basit aşşağıdaki fonksiyonu excell çalışma sayfasına ekle
Function Isgunu_Pazarharic(Baslangic_Tarihi As Date, Bitis_Tarihi As Date)
Dim Say As Integer
For tarihfark = Bitis_Tarihi To Baslangic_Tarihi Step -1
'If Weekday(tarihfark, vbMonday) = 6 Then Say = Say + 1
If Weekday(tarihfark, vbMonday) = 7 Then Say = Say + 1
Next tarihfark
Isgunu_Pazarharic = (Bitis_Tarihi - Baslangic_Tarihi) + 1 - Say
End Function
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.